Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Έχει ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η έκθεση παλαιάς φωτογραφίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην οδό Σκαλίδη στο Καστέλι Κισσάμου. Εμπνευστής και δημιουργός, ο ιχνηλάτης και λάτρης της παλιάς φωτογραφίας Γιάννης Κ. Παπαδάκης.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει αποτελούν μέρος από το τεράστιο φωτογραφικό του αρχείο. Μορφές και γεγονότα του περασμένου αιώνα αναβιώνουν, μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους, έστω και φωτογραφικά, να πάρουν μια γεύση από την ζωή του περασμένου αιώνα στην Κίσαμο. Όσο για τους παλαιότερους, να αναβιώσουν και να αναπολήσουν πρόσωπα και γεγονότα που σε στέλνουν σε μια άλλη εποχή..... των δύσκολων παιδικών μας χρόνων.
Χρόνια δύσκολα, στερημένα από υλικά αγαθά, αλλά μεστά από αισθήματα, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και επικοινωνία.
 Νίκος  Γιαννακάκις 
 ζωγράφος                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: