Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση έλαβα σήμερα και πραγματικά αν γινόταν στην γειτονιά μας θα ήθελα πολύ να την παρακολουθήσω.
Το θέμα είναι : «Αφομοίωση ή Αποδόμηση; διλήμματα της Μεταναστευτικής Πολιτικής» η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη).
Οι εισηγητές τις εκδήλωσης είναι οι εξής:
Δημήτρης Φλούδας, δικηγόρος, Senior Associate Hughes Hall College, University of  Cambridge και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Μόσχας, θα παρουσιάσει μελέτη την οποία έκανε, κατά παραγγελία του forum για την Ελλάδα, με θέμα την Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική  2011-2020.
    Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, πολιτικός επιστήμων - αρθρογράφος, θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Μετανάστης - ο μεγάλος ανεπιθύμητος».
    Πέτρος Αθανασόπουλος,  δικηγόρος, υπεύθυνος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Μετανάστευση: Πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αντοχής της κοινωνίας».
    Δημήτρης Κατσούδας, Επιστημονικός Διευθυντής του Forum για την Ελλάδα, τέως Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΥΠ.ΕΞ. θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Κρατική και Κοινοτική Πολιτική για τη Μετανάστευση: Ενέργειες και παρενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: