Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΤΡΕΝΟ;

Μετά το χθεσινό του υπουργού περιβάλλοντος που υπόγραψε την μελέτη για τον περιφερειακό της πόλης μας, ήλθε η σειρά του υπαλλήλου Α' να μας πει ότι η Κίσαμος θα γίνει η πύλη εισόδου του ευρωπαϊκού τρένου στην Κρήτη. Το υπεραιωνόβιο όραμα του Βενιζέλου- σχέδιο για τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, που θα συνδέσει τις περιοχές Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου- επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο.
Έτσι τα πρώτα βήματα τα κάνει η Περιφέρεια Κρήτης, (δηλώσεις) που λέει οτι σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας- με προκαταρκτική χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής- και σε λειτουργική μελέτη του κρητικού σιδηροδρόμου. Από την πλευρά του ο ΟΣΕ δηλώνει πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. 
Τώρα πρωταπριλιά έχουμε και δεν μου αρέσει καθόλου που μας τα λένε τέτοια μέρα, αλλά από την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι λύση μιας και τον ΒΟΑΚ είναι δύσκολο να δούμε τελειωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: