Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ

Επτά χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας και δύο χιλιόμετρα βόρεια της Κακής Σκάλας του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Ιωάννη σε μια περιοχή απείρου κάλλους, βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Κρήτης.
Το νερό πέφτει από ύψος 40 μέτρων και δημιουργεί μια εντυπωσιακή λιμνούλα κάτω από τα πλατάνια και τους τεράστιους βράχους οδηγώντας το ποτάμι που σχηματίζεται από τα νερά των πηγών της περιοχής στο Λιβυκό πέλαγος.
Σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων όπως η φετινή, τα νερά είναι περισσότερα με αποτέλεσμα η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, να είναι μοναδική. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιπατητικό μονοπάτι που να οδηγεί σε αυτό το υπέροχο κομμάτι της Κρητικής γης.
Φυσικά στην Κρήτη των τόσων Φαραγγιών οι καταρράκτες τον χειμωνα είναι πολλοί αλλά:
*Ο μεγαλύτερος καταρράκτης που έχει καταγραφεί είναι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στο παραφάραγγο Πέρδικα (235 μ.) και ο αμέσως επόμενος στο Φαράγγι του Χα, στο παραφάραγγο Μάστορας (215 μ.). 
Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΑ
*Ο καταρράκτης του Κουρταλιώτη έχει ύψος 15 μέτρων, βρίσκεταιστο φαράγγι του Κουρταλιώτη νότια του νομού Ρεθύμνου. Αυτός ο καταρράκτης είναι ο μόνος στην Κρήτη που έχει παροχή νερού όλο το χρόνο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φαράγγια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: