Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ

Τον ασκό του Αιόλου στον Δήμο Κισάμου άνοιξαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντιδημάρχου Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη –ύστερα από σχετική σύσκεψη στις 22 Μαρτίου στο Δημαρχείο Χανίων- ότι φέτος ο Αγροτικός Αύγουστος θα διεξαχθεί από τις 12 έως και τις 16 Αυγούστου στην πόλη των Χανίων (στην Δυτική Τάφρο) και στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στον Δήμο Πλατανιά. Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στον Δήμο Κισάμου, καθώς τα τελευταία χρόνια μετά την πόλη των Χανίων ο Αγροτικός Αύγουστος μεταφέρονταν και διεξάγονταν στον Καστέλι. Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου και κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση να ζητήσει ο Αγροτικός Αύγουστος μετά την πόλη των Χανίων να διεξαχθεί στο Καστέλι και όχι στον Δήμο Πλατανιά.
Παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου συστήθηκε για το θέμα της διεκδίκησης του Αγροτικού Αυγούστου πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Γιώργο Μυλωνάκη, Κώστα Κουκουράκη, Χαράλαμπο Πιστιγαυδάκη, Σπύρο Μαυροδημητράκη και την κυρία Φρόσω Σκουλάκη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της διεξαγωγής του Αγροτικού Αυγούστου θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης στην Περιφερειακή Ενότητα.
Από την πλευρά του πάντως ο Δήμος Κισάμου προειδοποιεί ότι αν στη σύσκεψη κληθούν εκπρόσωποι του Δήμου Πλατανιά, τότε οι εκπρόσωποι του Δήμου Κισάμου θα αποχωρήσουν. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Βέβαια λείπει το κυριότερο όνομα, αυτό που κατάφερε να πείσει του Χανιώτες αντιδημάρχους να πάνε την έκθεση στον Πλατανιά....χαλα....χαλα....κατέβα......ς!
Πάντως και η αντίδραση μας ήταν μηδέν.....γιατί θα έπρεπε να ενεργήσουμε καλύτερα ξέροντας πλέον ότι νομαρχία δεν υπάρχει αλλά και ότι ο Αγροτικός Αύγουστος πάει στην δικαιοδοσία του δήμου Χανίων....με τας υγείας μας λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: