Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ

Γράφει ο Μανούσος Γ. Βολουδάκης
Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ιδρύσει Εφετείο στο Ηράκλειο είναι αντίθετη σε κάθε λογική. Μέσα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, δημιουργεί άσκοπες πρόσθετες δαπάνες και διασπά ένα υφιστάμενο μηχανισμό απονομής της δικαιοσύνης χωρίς να του δίνει προϋποθέσεις αποτελεσματικότερης λειτουργίας. Η απόφαση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων πράξεων της κυβέρνησης που επιδεινώνουν την ήδη βαριά ανισορροπία στην ανάπτυξη της Κρήτης, και αποψιλώνουν τα Χανιά από δημόσιες υπηρεσίες που θεωρούνται στην εποχή μας αυτονόητες. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα και βαρύτερης σημασίας πρόβλημα, το πρόσφατο κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων).
Εν τω μεταξύ οι βουλευτές του νομού Χανίων δίνουν την εντύπωση ότι ρίχνουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για το γεγονός ότι αποφεύγουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με το θέμα. Διάβασα δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη σύμφωνα με την οποία «τη Δευτέρα θα περιμένει τους συναδέλφους του για να υποβάλλουν από κοινού τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Βουλής».
Ασφαλώς ηχηρότερο θα είναι το μήνυμα αν παραιτηθούν και οι τέσσερις βουλευτές. Όμως ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες. Ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν χρειάζεται να περιμένει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που παραιτηθεί, τη θέση του θα κληθούν να πάρουν με τη σειρά της σταυροδοσίας αυτοί που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με το οποίο εξελέγη ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής στις εκλογές του 2009.
Ως πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου αυτού, έχω δηλώσει και επαναλαμβάνω και πάλι ότι αρνούμαι να καταλάβω έδρα βουλευτού που θα παραιτηθεί στη βάση των γνωστών κοινών μας δεσμεύσεων. Έχω μάλιστα δηλώσει ότι παραιτούμαι από το δικαίωμά μου αυτό μονομερώς. Ανεξάρτητα δηλαδή από το αν παραιτούνται όλοι οι βουλευτές του νομού ή οι επόμενοι από εμένα επιλαχόντες. Είμαι βέβαιος ότι την ίδια στάση θα κρατήσουν όλοι οι συμμετασχόντες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2009. Πιστεύω μάλιστα ότι το ίδιο θα ισχύσει για όλα τα κόμματα αν έστω και ένας βουλευτής κάνει την αρχή. Και τότε, ακόμα κι αν μόνο ένας βουλευτής παραιτηθεί, επιτυγχάνεται ο στόχος του σκεπτικού των παραιτήσεων : εκλογές στο νομό για την πλήρωση έστω και μιας έδρας, ώστε να καταδειχθεί η αντίθεση των πολιτών στις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης, όχι μόνο για το Εφετείο αλλά για όλα τα κρίσιμα θέματα του νομού στα οποία παρατηρείται οπισθοδρόμηση. Οποιος λοιπόν θέλει να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του, μπορεί να το κάνει ανεξάρτητα από τι κάνουν οι άλλοι. Τα υπόλοιπα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: