Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ

Διαβάζω στα ψεσινά Χανιώτικα Νέα....
..Το λιμάνι της Κισάμου, ως επιβατικό, θα παραμείνει στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων ή της Περιφερειακής Υπηρεσίας  που θα το διαδεχθεί. Αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει ο κ. Πρωιμάκης, 'επειδή το λιμάνι δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Βόρειο Αξονα, δεν έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης γι’ αυτό και δεν έχει αναπτυχθεί εμπορικά, αν σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο για τη μεταφορά προϊόντων στην ηπειρωτική Ελλάδα'. Οπως εκτιμά η Διοίκηση του Λ.Τ.Ν.Χ., απαιτείται άμεσα η διευθέτηση της πρόσβασης στο λιμάνι απευθείας από τον Β.Ο.Α.Κ., μέσω κάποιου περιφερειακού δρόμου και όχι μέσα από την πόλη του Καστελλίου. 'Το θέμα είναι υπόψη της νέας Περιφέρειας και πιστεύω ότι αυτή η πρόταση για σύνδεση με τον Β.Ο.Α.Κ. θα δρομολογηθεί', τονίζει.
Αμεσα το Λ.Τ.Ν.Χ. προγραμματίζει την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών εντός του λιμανιού. 'Μέσα στο λιμάνι, στη θέση μιας παλιάς αποθήκης, αφού κάνουμε μια αποψίλωση του κελύφους, που είναι από λαμαρίνες, θέλουμε να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο κτήριο, ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι τουριστικοί πράκτορες που δεν έχουν στέγη. Μιλάμε για τις εταιρείες που κάνουν τις διαδρομές προς τον Μπάλο, τη Γραμπούσα και αλλού. Ετοιμάζουμε τη μελέτη, θα βγει η οικοδομική άδεια και μέσα στον χρόνο πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερομένους να προστρέξουν'.

Πριν τα κάνετε όλα αυτά ας ρωτήσουμε την ΑΝΕΚ αν συμφωνεί στην αναβάθμιση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού...κάτι μου λέει ότι ο πόλεμος προς το λιμάνι μας είναι οικογενειακός και αυτό το γνωρίζουν όλοι. 30 χρόνια στασιμότητα είναι πολλά κάτι λοιπόν φταίει και δεν πάει μπροστά η ανάπτυξη και καθυστερεί όλο το έργο. Μήπως θα μπορούσε το λιμενικό ταμείο, το οποίο υπάρχει δεν υπάρχει το ίδιο μας κάνει, να μας το δωρίσει την διαχείριση; Ας κάνουμε αυτά που μπορούμε εμείς και όχι αυτά που θέλουν αυτοί. Καλύτερα να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας, παρά να μας τα βγάζουν διοικήσεις που δεν γνωρίζουν κατά που πέφτει το Καβονήσι!
Αξιολύπητοι γίναμε τόσα χρόνια, πλάκα έχουμε που δεν αντιδρούμε, ρεζίλι γινόμαστε που δεν σηκώνουμε το λόγο μας ενάντια στους καταπιεστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: