Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΙΑΛΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΟΙΟ
 Σα να μην έφτανε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Γαύδου, ήρθε να προστεθεί και αυτό της Αγίας Ρουμέλης. Στα τέλη Ιανουαρίου άγκυρα θα ρίξει και το πλοίο Δασκαλογιάννης που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σφακιά – Αγία Ρουμέλη. Οι νηογνώμονες λόγω φόρτου εργασίας δεν υπογράφουν τα πιστοποιητικά ασφάλισης των πλοίων. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ και του Δημάρχου της Γαύδου Στρατή Λαμπάκη. Όλοι υπογράμμισαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να μην εμφανιστεί και φέτος το πρόβλημα που παρουσιάστηκε πέρυσι τον Ιούνιο. Σε ότι αφορά στη Γαύδο η ΑΝΕΝΔΥΚ προτείνει ως λύση το πλοίο NEPTUNE για το οποίο ακόμα δεν έχουν μπει οι υπογραφές από το Υπουργείο. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος το μοναδικό πλοίο – αυτή τη στιγμή – να δέσει και αυτό.
Υπομονή ......Θα το λύσει και αυτό το πρόβλημα ο πρωθυπουργός στην επόμενη επίσκεψη του στην Κρήτη. Τι να πρωτοκάνει κι ο άνθρωπος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: