Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ

Γράφει ο Γιάννης  Κάκανος 
Τα μηνύματα και η αγωνία του λαού στο περιθώριο;
Κι ενώ το «Καλλικρατικό» νοικοκύρεμα έπληξε τους Δήμους και τις λιγοστές Κοινότητες προς χάρη του δημοσίου συμφέροντος, αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πώς η πολιτική εξάρτηση του διεφθαρμένου συστήματος δεν έλαβε και - δεν λαμβάνει - σοβαρά υπόψη τα μηνύματα και την..
 αγωνία του λαού. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα και η απόσταση από το χείλος του γκρεμνού έχει μειωθεί σημαντικά. Οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους. Τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν τους περίμενε κανένας. Να, όμως, που είναι πραγματικότητα και στην κάθε Περιφέρεια θα έχουμε έναν αιρετό άρχοντα μαζί μ' έναν δεύτερο, διορισμένο από την κυβέρνηση. Έρχεται και η νέα εκλογική νομοθεσία με πολιτικά συμφεροντολογικά τεχνάσματα, αντί για ένα απλό, κατανοητό μικτό εκλογικό σύστημα. «Καλά κρασιά», λοιπόν, όπως λέει μια λαϊκή παροιμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: