Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Το λογότυπο του Δήμου Κισάμου αποτελείται από δύο δελφίνια  τη στιγμή που πραγματοποιούν  άλμα έξω από το νερό, η ιδέα προήλθε από την παράσταση ενός δελφινιού στην μία όψη  νομίσματος  της αρχαίας Κισάμου, πόλης με παράδοση στη  θάλασσα  και το εμπόριο κατά τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους.
Μόνο που τα Δελφίνια δεν ήταν από νόμισμα της Κισάμου ... αλλά της Τήνου*!! Αυτό παθαίνουμε καμιά φορά άμα δεν ρωτάμε τους αρχαιολόγους...αλλά γράφουμε την Ιστορία όπως θέλουμε! Όσο για το νόμισμα της Κισάμου ακόμα το ψάχνουμε......!

*Απεικονίζει στη µια πλευρά την προτοµή του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα, ενώ στην άλλη υπάρχει µια τρίαινα (σύµβολο του ίδιου θεού) πλαισιωµένη από δυο δελφίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: