Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αλλά και την Υπηρεσία τους, θα βρεθούν περίπου πενήντα αστυνομικοί από όλη την Κρήτη που δεν υπέβαλαν δηλώσεις πόθεν έσχες στην υπηρεσία Εσωτερικών.
Ανάμεσά τους είναι αρκετοί απόστρατοι αστυνομικοί οι οποίοι, παρά το γεγονός της αποστρατείας τους, οφείλουν, για μία διετία τουλάχιστον από τότε που αποχώρησαν από το Σώμα, να υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις τους. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί που δεν υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις, το έκαναν από αμέλεια, ωστόσο, η δικαιολογία που προέβαλαν, ακόμη και αν είναι αληθινή δεν τους απαλλάσσει, καθώς οι τοποτηρητές του νόμου δε δικαιολογείται να δηλώνουν άγνοια του νόμου. Μεταξύ των 50 ενστόλων που είναι και στους τέσσερις νομούς του νησιού δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι από το νόμο, προβλέπεται για τους «παραβάτες» ποινή φυλάκισης, μέχρι και έξι μήνες, καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο από την υπηρεσία, όπου υπηρετεί ο καθένας. Μέχρι σήμερα, πάντως στο Ηράκλειο, δεν έχει υπάρξει περίπτωση αστυνομικού που να καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη λόγω της μη καταβολής της δήλωσης πόθεν έσχες, αν και υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα από την υπηρεσία.
Αυτά γράφει η εφημερίδα Πατρίς !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: