Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ

Πρωτοβουλία φορέων για την δημιουργία ξενώνα αστέγων στην πόλη των Χανίων
Συνάντηση επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων των Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ για την δημιουργία ξενώνα αστέγων στην πόλη.
Η δημιουργία ξενώνα αστέγων είναι μια πρωτοβουλία του παραρτήματος Χανίων των «Γιατρών του Κόσμου».
Η ανταπόκριση από φορείς στη χθεσινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη ενώ αφού ολοκληρωθεί η πρόταση για την δημιουργία του ξενώνα, οι φορείς θα ζητήσουν την συμπαράσταση του Δήμου Χανίων και της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στόχος για την δημιουργία του ξενώνα αστέγων είναι σε πρώτη φάση να φιλοξενούνται σε αυτόν 30 άτομα!

30 άτομα μόνο; Δηλαδή τα δικά μας εγκαταλελειμμένα που ζουν 150-200 άτομα τι θα τα κάνουμε..... ξενοδοχεία; Ή μήπως ο ξενώνας είναι για τα μάτια του κόσμου; Κύριοι ήλθατε στο Καστέλλι, αλλά δεν κοιτάξετε εκεί που έπρεπε, γιατί άραγε; 
Δεν σας πήγαν ή δεν θέλατε να δείτε το χάλι των φιλοξενούμενων μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: