Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΙΚΗ=ΤΣΑΝΤΙΡΙ

Από προχθές, η Νομική Σχολή Αθηνών μετετράπη σε τσαντίρι, επειδή εγκαταστάθηκαν εκεί κάποιες εκατοντάδες μεταναστών – διότι προφανώς δεν τους χωράνε τα σπίτια των υποκινητών αυτής της νέας παρανομίας, διαφορετικά όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές ευχαρίστως θα τους φιλοξενούσαν.Το θλιβερό βέβαια είναι ότι εδώ στα Χανιά έχει γεμίσει ο τόπος με κακοθελητάδες αλλά στα δύσκολα ..κρύβονται!
Κάποτε σε μια εκπομπή του Τσίμα σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τις κακές συνθήκες διαβίωσης τους στο Καστέλλι, μια κοπελιά φιλεύσπλαχνη, από αυτές που δεν βλέπονται την ημέρα, μου είχε πει: Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε δουλειά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ο καθένας σας 2-3 στα σπίτια σας, εγώ έχω πάρει σπίτι μου 5-6!
Η κατάσταση πάει εκεί να το θυμάστε...θα τους διώξουν από την Νομική σήμερα -αύριο και θα μας τους στείλουν πακέτο. 
Μπρός λοιπόν σε αυτό, καλύτερα η Νομική να γίνει τσαντίρι... παρά τα σπίτια μας.. ωραίο κράτος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: