Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ταυτότητα αποκτούν οι οίνοι με προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη
Τη δική τους ταυτότητα αποκτούν πλέον οι οίνοι και στην Δυτική Κρήτη μετά και από  απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Κουτσούκος, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα οινοπαραγωγικών φορέων. Συγκεκριμένα , αποφασίστηκε πως οι οίνοι σε  Χανιά και Ρέθυμνο δικαιούνται να κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Από το υπουργείο επισημαίνεται πως ο οίνος, όπως και κάθε άλλο αγροτικό προϊόν, που διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία εξαρτώνται από τον τόπο (κλίμα και έδαφος), την ποικιλία και τη μέθοδο παραγωγής του, αξίζει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή καταξίωση και προτίμηση από το καταναλωτικό κοινό. Η αναγνώριση και η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων προσδίδει στους συγκεκριμένους οίνους μεγαλύτερη εμπορική αξία και ταυτόχρονα, αποτελεί διαβατήριο για την εγχώρια και διεθνή αγορά.
Μετά από 1800 χρόνια, όταν πρώτοι οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν το μπρούσκο της περιοχής μας και έκτισαν για τον λόγο αυτό και την πόλη μας, αποφασίσαμε να προστατέψουμε την ποιότητα και την παραγωγή μας. 30 χρόνια μετά την γενική αποψίλωση των αμπελιών εξ' αιτίας των κακών επιλογών της αγροτικής πολιτικής αποφάσισαν να προστατέψουν το Κισσαμίτικο κρασί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: