Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ» ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 Συχνά ο σύλλογος κτηνοτρόφων Ν.Χανίων ζητά την συμπαράσταση όλων μας στα αιτήματά τους και την έχει. Πρόσφατο παράδειγμα το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης αλλά και πολλά ακόμη. Όμως από το σημείο αυτό μέχρι του να συμπεριφέρονται (όχι όλοι, αλλά κάποιοι γνωστοί στους υπολοίπους) ως τα αφεντικά του τόπου, πυρπολώντας τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν ούτε καν τους συγχωριανούς τους , υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.
 Ακόμη και αν δεχθούμε ότι αδιαφορούν παντελώς για το περιβάλλον και την δασική βλάστηση που μετατρέπουν συνειδητά σε στάχτη, θεωρώ ως εγκληματική ενέργεια το ότι αδιαφορούν παντελώς για το εάν η φωτιά θα επεκταθεί και στις καλλιέργειες ή στα σπίτια των συγχωριανών τους. Και ακόμη πιο εγκληματικό είναι το ότι αδιαφορούν παντελώς για το αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή ή στην καλύτερη περίπτωση εάν τραυματιστεί κάποιος από τους πυροσβέστες. Μάλιστα αποτελεί τραγική σύμπτωση το ότι ο εμπρησμός στα ορεινά της Κανδάνου συνέπεσε με την έναρξη της δίκης για τον θάνατο των τριών δασοπυροσβεστών στο Ρέθυμνο. 
συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: