Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΛΟΣ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ : ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΝΟΥΜΕΡΟ 3
Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 09/09/2010 στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, η Δήμαρχος Κισάμου κυρία Φρόσω Σκουλάκη, επιχειρεί να διαπραγματευτεί και να φανεί υποχωρητική απέναντι στους τουριστικούς πράκτορες για το ανταποδοτικό τέλος του 1 ευρώ λέγοντας ότι  "θα βρούμε την χρυσή τομή που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και θα δίνει την δυνατότητα στον Δήμο να διαχειριστεί σωστά την περιοχή της Γραμπούσας και του Μπάλου"  δηλαδή να σταματήσει η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους γι αυτήν την περίοδο όπως ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες.
Αυτή η επιστολή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πήραμε πριν λίγες μέρες βάσει της οποίας δεν τίθεται θέμα αναβολής η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους,
Στο Δήμο Κισάμου ποιος αποφασίζει η Δήμαρχος ή το Δημοτικό Συμβούλιο;
Βέβαια μας υποτιμά και το επιχείρημα ότι το ένα ευρώ θα δημιουργήσει πρόβλημα στη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όταν ο ίδιος επισκέπτης ξοδεύει 10-20 ευρώ μόνο κατά τη θαλάσσια διαδρομή.
Επίσης είναι πρωτάκουστο να εκβιάζουν οι τουριστικοί πράκτορες, ότι αν δεν αποσυρθεί το 1 ευρώ θα σταματήσουν να μεταφέρουν πελάτες στη Γραμβούσα
Τόσο "μπουνταλάδες" μας έχουν περάσει εμάς τους Κισαμίτες;
Και μάλλον δίκιο έχουν.
Τόσα χρόνια αυτό που κάνουμε είναι να παραμένουμε υποταγμένοι και δουλοπρεπείς.
Να παίρνουμε εντολές από τους κομματάρχες και τα κακώς νοούμενα οικονομικά συμφέροντα.
Από την άλλη έρχεται ο περιφερειάρχης Κρήτης κύριος Καρούτζος να ανατρέψει το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου, στα στάδια εκείνα που έχουν τελειώσει και έχουν προηγηθεί της τελικής υπογραφής..
Όπως βλέπουμε γίνεται μια προσπάθεια από  οικονομικά ή άλλα συμφέροντα να τορπιλίσουν και να ανατρέψουν αποφάσεις για την προστασία δύο μοναδικών φυσικών περιοχών όπως έγινε και στη περίπτωση της διχοτόμησης της Κισάμου
Η μόνη διέξοδος είναι η αντίσταση- αντίσταση- αντίσταση στο σάπιο πολιτικό και κομματικό σύστημα  και σε όλες τις παλαιοκομματικές μεθόδους αρπαγής της ψήφου οι οποίες  τώρα τελευταία αναπαράγονται και στο τόπο μας.
Κίσαμος 17-9-2010
 
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: