Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

KAΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Η Νεολαία Κισάμου ως πολιτιστικός σύλλογος με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος οργανώνει φέτος τον καθαρισμό της παραλίας από το γήπεδο Κισάμου μέχρι και τα λιβάδια και σας καλούμε να συμμετέχετε οργανωμένα στη δράση μας αυτή το Σάββατο 25.09.2010 και ώρα 10.30μμ με σημείο συνάντησης την παραλία γηπέδου .
Πριν από 25 χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών. Πρόκειται για μία διεθνή πρωτοβουλία με σκοπό όλοι οι πολίτες του κόσμου να αναλάβουν δράση και να συμβάλουν προσωπικά στην προστασία των θαλασσών και ακτών.
Ένας περίπατος κατά μήκος των ακτών αποκαλύπτει την ανθρώπινη αδιαφορία. Αποτσίγαρα, πλαστικές σακούλες, σπασμένα γυαλιά, άδεια κουτιά αναψυκτικών, χαλασμένες οικιακές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνθέτουν την θλιβερή εικόνα πολλών ακτών.
Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να γίνουμε μέρος της λύσης των καθαρών ακτών και θαλασσών. Για τον λόγο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών, οι πολίτες της δυτικής Κισάμου έχουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν στο φετινό κάλεσμα για καθαρές ακτές.
Με εκτίμηση,
Νεολαία Κισάμου
Σημείο συνάντησης: παραλία γηπέδου
Ώρα:Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 10:30 π.μ.

Συγχαρητήρια στην Νεολαία Κισάμου, που μετά τις τόσο πετυχημένες καλοκαιρινές διοργανώσεις, (αθλητικές-συναυλία-ποδηλατόβολτες) μας δείχνει μια αναγκαία δράση, ευθύνη μας, ώστε η πόλη μας να παραμείνει...καθαρή πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: