Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΛΟΣ

ΝΟΥΜΕΡΟ 1
Δυο φίλοι, που χωριστά ταξίδεψαν για τη Γραμπούσα – Μπάλο αυτές τις ημέρες, μου περιέγραψαν με ακριβώς τις ίδιες λέξεις τα όσα συμβαίνουν στο λιμάνι του Καστελλίου με την επιβολή πρόσφατα του... κεφαλικού φόρου στους τουρίστες.
Οι 'εισπράκτορες' να κυνηγάνε τους προς επιβίβαση επισκέπτες και οι περισσότεροι από αυτούς να μην κατανοούν γιατί να πληρώσουν και να διερωτώνται μήπως κάποιος τους εξαπατά για να εισπράξει κάποια χρήματα.
Φυσικά και χρειάζονται χρήματα για να διατηρηθεί η καθαριότητα του χώρου στον Μπάλο - στην ήμερη Γραμπούσα αλλά πιο πολύ χρειάζεται καλή θέληση και λογική.
Έχει και συνέχεια αλλά και υπογραφή Α.Π.

Μάλιστα λοιπόν σας είπαν! Αλλά τι εθνικότητας ήταν οι φίλοι σας κύριε Πλυμάκη;
-Αν ήταν Έλληνες θα καταλάβαιναν αυτά που τους έλεγαν τα παιδιά που εισέπρατταν το 1Ε;
-Αν πάλι ήταν τουρίστες θα έπρεπε να ήξεραν την γλώσσα της χώρας που κάνουν διακοπές;
Οπότε τι σας πείραξε; Ο τρόπος των παιδιών ...άνεργα είναι 4-5 χρόνια! Ή ότι ο περιφερειάρχης τελικά υπέγραψε για το ανταποδοτικό του 1Ε;
Μήπως σας πείραξε το 1Ε; Αλλά τι λέω, εδώ δε σας πειράζει το εισιτήριο που είναι 22Ε το 1ευρώ θα σκεφτείτε τώρα;
Άρα τι φταίει και λυσσάξατε;
Φτάνει το τρύγημα που κάνετε με τον τρόπο σας στις ομορφιές της Κισάμου. Φτάνει αυτή η μαύρη προπαγάνδα (κεφαλικός φόρος). Σας το λέω αυτό επειδή δεν διαβάζετε αυτά που γράφουν οι άνθρωποι που πάνε μια στις τόσες στον Μπάλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: