Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΛΟΥΣ

Το έργο της λιμνοδεξαμενής του Έλους εντάχθηκε στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με προϋπολογισμό περίπου 3.800.000 ευρώ. Έγινε η δημοπράτησή του και το έργο κατοχυρώθηκε με μειοδότη που υπέγραψε σύμβαση 2.800.000 ευρώ. Το τελευταίο στάδιο προέβλεπε να γίνουν οι απαλλοτριώσεις, ώστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει να υλοποιεί το έργο. Ωστόσο στη σύνταξη των κτηματολογικών πινάκων υπήρξε καθυστέρηση λόγω του μεγάλου αριθμού των ονομάτων, αλλά και των υψηλών τιμών που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση αγροτεμαχίων. Πράγματι πριν από εννέα μήνες έγινε το δικαστήριο και επιδίκασε εξαιρετικά υψηλές τιμές σε σχέση με την περιοχή. Το Υπουργείο με βάση αυτό το επιχείρημα θεώρησε ασύμφορη την υλοποίηση του έργου, επειδή έκρινε πολύ υψηλό το τίμημα των απαλλοτριώσεων και το σταμάτησε.
Τώρα αν είναι αναγκαίο ή όχι ένα τέτοιο έργο δεν χρειάζεται να το συζητάμε ..το θέμα είναι όμως να μην γίνονται εξαιρέσεις εκεί που δεν πρέπει.  
- Άλλο Ελαφονήσι και άλλο .... Έλος !
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: