Συνεχίζονται, διαβάζω στην προσωπική σελίδα του κ. Μιχελάκη, οι εργασίες ίδρυσης του Δικτύου ΕλαιοΤαβερνών Κρήτης, βασικός χαρακτήρας του οποίου θα είναι η αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά, τηγανητά και εδέσματα που προσφέρονται.
Το Δίκτυο αυτό που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των επιχειρήσεων εστίασης για την επαναφορά της πατροπαράδοτης χρήσης του ελαιολάδου στο τηγάνισμα, υλοποιείται από τον Σ.Ε.ΔΗ.Κ. στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές δηλώσεις ενδιαφέροντος από όλη την Κρήτη, οι οποίες υποβάλλονται στο Φαξ 2821050818 ή στο e-mail: Info@se, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και η σύνταξη του Καταστατικού, τdik.grο οποίο, αφού εγκριθεί και από το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. θα υπογραφεί από τους ενδιαφερομένους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν κατά περιοχές.
Υπόψη ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή όχι πολλών, αλλά υψηλής επαγγελματικής στάθμης επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του ιδρυόμενου Φορέα και η προβολή του Δικτύου ως Φορέα αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου που θα γίνεται από τα Μ.Μ.Ε. να έχει πραγματικό αντίκρισμα. Οι Ελληνες και ξένοι από ερευνά διαπιστώθηκε ότι προτιμούν φαγητά με ελαιόλαδο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την πραγματική αξία τους. Δεν ανέχονται όμως παραπλάνηση και εξαπάτηση.
Στα Μέλη του Δικτύου θα χορηγείται ειδική Πιστοποίηση και το Λογότυπο (σήμα) Δικτύου εφόσον μετά από ελέγχους που θα διενεργεί το Δίκτυο θα διαπιστώνεται ότι τηρούν τους ορούς του Καταστατικού και ιδιαίτερα τον όρο της αποκλειστικής χρήσης και κατοχής ελαιολάδου.