Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις που αφορούν τον θαλάσσιο αλλά κατ’ επέκταση και γενικότερα στον τουρισμό στα Χανιά, κατέληξαν στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης με τον πρόεδρο κ .Βιριράκη και την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.
“Η πανδημία αλλάζει τον τουρισμό και πρέπει ν’ αλλάξουμε, πρέπει να παρουσιάσουμε ένα προϊόν βελτιωμένο. Ο θαλάσσιος τουρισμός, είναι πάρα πολύ σημαντικός και ειδικά στα Χανιά, οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης..
“Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την χωροθέτηση μαρίνας στα Χανιά, έστω και μεσαίου μεγέθους. Ακόμη πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία ενός υδατοδρομίου. Συμφωνώ απόλυτα πως κάτι τέτοιο (σ.σ. το υδατοδρόμιο) πρέπει να γίνει στην Κίσαμο και θεωρώ πως αυτό, μετά από τις μεγάλες καθυστερήσεις του παρελθόντος, θα προχωρήσει. Θα διαμορφώσει ένα νέο “προϊόν” για τα Χανιά, αλλά και θα ενώσει το νομό με άλλες περιοχές όπως η Πελοπόννησος” συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Φραγκάκης.
Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε από την πλευρά του κ. Φραγκάκη στον κ. Βιριράκη, ήταν αυτό της διάβρωσης των ακτών. 
-Είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος, για τον τουρισμό, τα επόμενα χρόνια. Εάν δεν δράσουμε τώρα και αν δεν κάνουμε τις απαραίτητες μελέτες και τα απαραίτητα έργα για να αναχαιτίσουμε το φαινόμενο, που ειδικά στα Χανιά έχουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα: τουρισμός χωρίς παραλία απλά δεν υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: