Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Κουτσά στραβά μαθαίνουμε τις πληροφορίες για την παράκαμψη της πόλης, με το "τσιγκέλι" που λέγανε και οι παλιοί μας. Κατ' αρχάς μιας και παίρνω κάτι μηνύματα για την παράκαμψη θα βάλω την τελευταία δήλωση του Δημάρχου Κισάμου κ Μυλωνάκη που όπως φαίνεται, δεν ξέρω για όλο το Δ.Σ, αλλά αυτός είναι υπέρ της παράκαμψης μιλώντας στα ΜΜΕ.
- "Για κωλυσιεργία ετών έκανε λόγο ο κ Μυλωνάκης και ξεκαθάρισε οτι η παράκαμψη είναι υποχρεωτική από τη στιγμή που ο ΒΟΑΚ επεκτείνεται στην Κίσαμο, διαφορετικά οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Γι' αυτό και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα. 
-Πέρασαν αρκετά χρόνια τα οποία έχουν χαθεί. Η τελευταία κίνηση για την προμελέτη της παράκαμψης έγινε το 2014. Τώρα ξαναφέρνουμε το θέμα στο προσκήνιο."
Υποχρεωτικό το έργο λοιπόν για τον Δήμαρχο και όχι μόνο επειδή θα χαραχτεί ο νέος ΒΟΑΚ απο την Κίσαμο, αλλά για το καλό της πόλης.
Βέβαια κανείς δεν ξέρει κατά αρχάς απο που θα περάσει ο παράκαμψη της πόλης και όσοι ξέρουν δεν μιλούν, αυτό εξάλλου φάνηκε και στις απαντήσεις-δηλώσεις στην πρώτη σύσκεψη για την παράκαμψη στις 12 Φεβρουαρίου στα Χανιά τότε που σαν "βόμβα" κάποιοι το έθεσαν στο τραπέζι.
Θα σταθώ κατά αρχάς σε μια δήλωση του Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, του Γιώργου Αγαπάκη, 
- "Στην περιοχή του οικισμού Αγίου Αντωνίου γίνεται μια σήραγγα 500 μέτρων και μελετώνται δυο κόμβοι, ο ένας στην είσοδο της Κισάμου εκεί δηλαδή που θα φτάνει ο ΒΟΑΚ και ο άλλος λίγο πριν το Καβονήσι."
Ο άνθρωπος αυτός δεν γίνεται να μην ξέρει κι όμως μας σκόρπισε σε πελάγη αμφιβολίας... σήραγγα στον Άγιο Αντώνη; ενώ η σήραγγα την χρειάζεται ο λόφος του Παρθενώνα και για όσο χρειαστεί προς τα δυτικά. Δυο κόμβοι με τον τελευταίο λίγο πριν το Καβονήσι, ενώ η παράκαμψη με την χάραξη που βλέπουμε τελειώνει μετά βίας πριν την Λίμνη. Βέβαια απάντησε και στο χθεσινό ερώτημα μας που θα φτάνει δυτικά ο ΒΟΑΚ "στην είσοδο της πόλης" είπε!! οπότε αυτοί που θέλουν τον ΒΟΑΚ ως και το Καβονήσι την Δυτική Πύλη της Κρήτης θα απογοητευτούν.
Βλέπουμε λοιπόν οτι και οι δηλώσεις αυτών που ξέρουν δεν συμβαδίζουν με αυτά που ξέρουμε ή θέλουμε ή αναρτούμε σαν δεδομένα απο το ΓΠΣ της πόλης, έτσι έχω μια υποψία οτι υπάρχει και άλλη χάραξη που δυστυχώς ή την κρατάνε μυστική ή την πλάθουν τώρα στο μυαλό τους... 
Εξάλλου φαίνεται οτι και το Δ.Σ του Δήμου μας δεν ξέρει πολλά αφού πρώην δήμαρχοι και νυν δημοτικοί σύμβουλοι δεν ξέρουν ακριβώς ούτε πως, ούτε που θα γίνει το "υποχρεωτικό έργο" κατά τον Δήμαρχο μας. Μήπως λοιπόν ένα συμβούλιο επί αυτού θα έλυνε πολλές απορίες για να μην κουβεντιάζουν αλλά και να μην βαδίζουμε στα τυφλά;
Το θέμα είναι σοβαρό... άσχετο πως το αντιμετωπίζουν μερικοί.

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

H κυρία που έστειλε το σχόλιο να το δώσει πρώτα για ορθογραφικό και συντακτικό έλεγχο σε κάποιο υπάλληλο του Δήμου και μετά να το περάσουμε!! Ευχαριστώ