Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ (5η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ)

Ο Μανούσος βρέθηκε χθες στην Κίσαμο και κουβέντιασε με την δημοτική αρχή. 
Μια μέρα μετά και την επίσκεψη του κ. Διγαλάκης βρέθηκε και ο έτερος βουλευτής Χανίων της Ν. Δ στην πόλη μας. Αν και δεν βγήκε ανακοίνωση όπως συνέβει με τον κ. Διγαλάκης, η κουβέντα ήταν για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, πλην ενός, που σίγουρα τις επόμενες μέρες θα σηκώσει πάλι ψηλούς τόνους μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης και αφορά το νερό προς τον Πλάτανο. 
Ναι το νερό προς τον Πλάτανο που θα προσπαθήσει να πάει η Δημοτική αρχή απο το Κολένι με νέους αγωγούς προς τα δυτικά. 
Όπως εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ... το όνειρο μιας λιμνοδεξαμενής εκεί δεν είναι εύκολο έργο, ούτε γρήγορο, .. ούτε μπορεί να περιμένουν πότε θα φτιαχτεί το φράγμα στον Ταυρωνίτη για να μεταφέρουν, με φυσική ροή, στον υποσχόμενο Πλάτανο, νερό (αυτό κι αν είναι δύσκολο), έτσι έριξαν στο τραπέζι ακόμα μια ιδέα. Μεταφορά νερού απο το Κολένι προς στο Πλάτανο, έργο των 20.000.000 Ε, συν καμιά δεξαμενή που θα χρειαστεί για να αποθηκεύσουν τις μεγάλες ποσότητες που θα χρειαστούν. 
Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα λυθεί το πρόβλημα, μιας και ήδη έχουμε πάει μέσα σε 5 χρόνια σε 5η διαφορετική προτεινόμενη λύση, δίχως να υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί και αυτή εύκολα ...  
Το ωραίο είναι οτι με αυτό το νερό θα ικανοποιηθεί ο Πλάτανος και η Γραμβούσα αλλά πρέπει να ικανοποιηθούν και οι Λουσακιές... οπότε πολύ πιθανόν το έργο θα κολλήσει στην διαδρομή...απο Λουσακιές ή απο Γραμβούσα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: