Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΜΕ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ

90 μέρες έχει στην διάθεση της η νέα δημοτική αρχή να σκεφτεί ένα καλύτερο τρόπο σχετικά με τους κάδους σκουπιδιών της πόλης. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά πάλι δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ειδικά στο κέντρο που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών. Τα περισσότερα μαγαζιά μάλλον δεν θέλουν το καλό της πόλης αφού το 90% των απορριμάτων -οι μαύρες σακούλες της φώτο έχουν ονοματεπώνυμο- τα ξεφορτώνονται ή καλύτερα πετιούνται με όποιο τρόπο τους αρέσει. Κρίμα βέβαια γιατί τα μαγαζιά αυτά έχουν επενδύσει στον τουρισμό και παρά τις συστάσεις συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη εικόνα μέσα και έξω από την πόλη.
Ελπίζω ότι ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας θα μπορέσει να βρει μια λύση ειδικά για το κέντρο που αρκετοί δρόμοι δεν έχουν κάδους, αναγκάζοντας ηλικιωμένος να τα αφήνουν όπου βρουν. Μια λύση θα ήταν ένα μικρό απορριμματοφόρο που θα έλυνε και το πρόβλημα των μαγαζιών αλλά και των σπιτιών σε σημεία που σήμερα το απορριμματοφόρο δεν περνάει.
Καλοκαίρι, ζέστη, τουρισμός όλα θέλουν προσοχή....και επιτέλους ας αφήσουμε τις συστάσεις όταν πρόκειται για την υγεία μας, αλλά και την καθαριότητα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: