Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Έχετε προσπαθήσει να περάσετε απο το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, απο τις 6.00 το απόγευμα ως και τις 7.00. Δοκιμάστε το είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, ειδικά άμα είσαι μιας ηλικίας και τα πόδια σου δεν υπακούουν στους νόμους της "σβελτάδας".
Χθες έξω απο το ταχυδρομείο παρατήρησα μια κυρία που προσπαθούσε επί 20 λεπτά να περάσει απέναντι, δίχως κανένας απο τους χιλιάδες "διαπεραστές της πόλης μας" μας να φιλοτιμηθεί να σταματήσει. Φυσικά ούτε λόγος να προσπαθήσεις να περάσεις απο διάβαση, που έχουμε προτεραιότητα, μιας και δεν ξέρεις αν αυτός που έρχεται είναι ντόπιος ή ξένος... ο ντόπιος ούτε που θα σταματήσει κι αν το δοκιμάσεις θα φας και μια μούτζα. Βέβαια το πολύ παράξενο είναι με τα λεωφορεία, 20-30 λεωφορεία το ένα πίσω απο το άλλο με ταχύτητες λίγο παραπάνω απο το κανονικό.. λόγω επιστροφής....μας αφήνουν μόνο σκόνη.
Δεν ξέρω αν αυτή την πόλη ονειρεύονται οι διοικούντες, δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστο, αλλά τουλάχιστον αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα περιφερειακό, μια μικρή παράκαμψη, ας κάνουμε κάτι για να σώσουμε τουλάχιστον τους κατοίκους της...  Το θέμα βέβαια είναι πως;
Και μιας και δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα το προσπερνάμε αδιάφορα, σαν να μην μας ενδιαφέρει.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τεράστιο το πρόβλημα στους δρόμους μας 😲☹️δεν υπάρχει παιδεία και σεβασμός προς τους πεζούς 🙃🙆 δεν είναι μόνον εδώ παντού στην Ελλάδα δυστυχώς 🤔...τι μπορούν να κάνουν οι διοικούντες ?????αστυνομία παντού (?)και για τα πάντα ???και το παρκάρισμα ???παντού και όπου βολεύει 🤦....!!!!λύσεις ?!??