Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΟΣ

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο της στα Χανιά η υποψήφια Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη με εκπροσώπους του Συλλόγου των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Έλους της Κισάμου Χανίων όπου η έμπειρη πολιτικός δεσμεύτηκε με την ένταξή του σχολείου στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων, απο την επόμενη χρονιά μάλιστα. 
-"Ανέλαβα τη δέσμευση ότι αυτή η αδικία θα διορθωθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα και ο νέος πρόεδρος της κοινότητας Έλους Νίκος Κυριτσάκης έγραψε για το θέμα αυτό στην προσωπική του σελίδα.
-"Ελπίζω πολύ σύντομα να διαβάσω την ίδια δέσμευση και από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ (Χανίων).
Αν δεν επαναχαρακτηριστούν τα σχολεία του Έλους δυσπρόσιτα, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά δεν θα έχουν πλέον κανένα κίνητρο για να βρίσκονται εκεί. Θα υπηρετούν στα σχολεία μας, δίχως να το επιλέγουν. Επίσης, θα είναι δικαίως δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες που επικρατούν, καθώς δεν θα διαφέρουν σε τίποτα γι’ αυτούς σε προνόμια από ένα κεντρικό σχολείο της πόλης των Χανίων.
Ως φυσικό επακόλουθο όλης αυτής της κατάστασης τα σχολεία του Έλους θα απαξιωθούν, με κίνδυνο η συνολική τους αυτή υποβάθμιση να οδηγήσει και σε πιθανό μελλοντικό τους κλείσιμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: