Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΑ;

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το 2ο δημοτικό σχολείο Κισάμου θα κάνει την πρώτη δενδροφύτευση -δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει- στην γειτονιά μας, σε περιοχή που έχει καεί. Στην Χρυσοσκαλίτισσα λοιπόν θα φυτέψουν οι μικροί μαθητές, 50 πευκάκια και χαρουπιές, μια προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η οποία τους υπέδειξε και την περιοχή. Στην δενδροφύτευση αυτή εμπλέκονται πολλοί φορείς και υπηρεσίες, εκτός από τα παιδιά του 2ου δημοτικού που θα κάνουν την δενδροφύτευση, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου που θα αναλάβει την μεταφορά των μαθητών, ο Δήμος Κισάμου την μεταφορά από τα Χανιά ως την Χρυσοσκαλίτισσα των δενδρυλλίων, η Πυροσβεστική υπηρεσία η οποία θα αναλάβει το πότισμα, η μονομετοχική εταιρία του δήμου που θα προσφέρει κέρασμα στα μικρά παιδιά, και φυσικά η τοπικές κοινότητες της περιοχής που θα τα παρακολουθούν. Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια δενδροφύτευση στην περιοχή μας με τέτοια οργάνωση και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και μέσα στην πόλη που δυστυχώς έχουμε ... πρόβλημα.
Μετά το τέλος της δενδροφύτευσης στην καμμένη έκταση της Χρυσοσκαλίτισσας οι μικροί μαθητές θα φυτέψουν προς τιμή των πεσόντων ηρώων μας μερικά δεντράκια στο μνημείο στο Αμυγδαλοκεφάλι.
Πολλά συγχαρητήρια για την ενέργεια αυτή στον διευθυντή  κ. Μιχάλη Μπατουδάκη και στο διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: