Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο Β.Ο.Α.Κ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ν.Ο.Α.Κ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" με τίτλο "Τα επόμενα βήματα για τον Β.Ο.Α.Κ. μέσω οδικού χάρτη ενεργειών" ο Δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης κάνει την παρακάτω δήλωση:
Θέση του Δήμου Κισάμου, διαχρονικά, είναι ότι ο Β.Ο.Α.Κ. ξεκινά από την Κίσαμο και συγκεκριμένα από το Λιμάνι Κισάμου που αποτελεί τη σύνδεση της Ιονίας οδού (βάσει του διεθνούς δικτύου) και η αφετηρία του Νότιου οδικού άξονα Κρήτης (Ν.Ο.Α.Κ.). Εμείς έχουμε, ήδη, στηρίξει την πρόταση της Περιφέρειας η οποία είναι και η μοναδική για την υλοποίηση του τεράστιου αναπτυξιακού έργου. Σαφώς, τη μεγάλη βαρύτητα φέρνει η σύνδεση των τριών Νομών (Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου), είναι όμως επιβεβλημένο, η Μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού να δώσει λύσεις στο κομμάτι Χανιά- Λιμάνι Κισάμου, με τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν (παράκαμψη, κόμβος Νωπηγείων, υλοποίηση των παράλληλων δρόμων προς Κίσαμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: