Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Επειδή οι γνωστοί- άγνωστοι δεν είχαν ώρα ίσως και το θάρρος να πάνε στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, για να πουν ευθαρσώς την γνώμη τους για το φετινό Καρναβάλι, αλλά και τις σκέψεις και ιδέες τους ώστε να γίνει καλύτερο το επόμενο, θα δώσω πάλι "βήμα" από δω έστω και στους άγνωστους να εκφράσουν την γνώμη τους, στα σχόλια. 
Ξέρω οτι οι υπεύθυνοι του δήμου θα αξιολογήσουν σωστά τις ιδέες που ειπώθηκαν στο δημαρχείο, αλλά και όσες θα γραφτούν εδώ και είμαι σίγουρος οτι θα καταλήξουν σε κάτι καλό για τον τόπο. Άλλωστε οι υποδείξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και επειδή γνωρίζω τους συντελεστές της Καρναβαλικής επιτυχίας (και όχι μόνο) Βίκυ και Μανόλη ξέρω ότι έχουν αυτιά!!
Για να δούμε λοιπόν ιδέες ......

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βραδινό καρναβάλι το Σάββατο στην Ηρώων Πολυτεχνείου & ανοιχτό πάρτι στην κλειστή για τα οχήματα Σκαλίδη μετά το καρναβάλι.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν τον θεσμό με την εθελοντική τους εργασία , αλλά και με τις χορηγίες τους. Η κριτική όταν δεν είναι στείρα και καταγγελτική αλλά παραγωγική μόνο όφελος έχει . Η άποψή μου είναι ότι επειδή ο θεσμός έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια για λόγους όμως που δεν αφορούν τους διοργανωτές αλλά την ψυχολογία, την διάθεση αλλά και την οικονομική δυνατότητα του κόσμου είναι η επιστροφή στις ρίζες. Τι εννοώ.... Ο Γιάννης με ρετρό διάθεση αναφέρθηκε στο Καρναβάλι του παρελθόντος. Αναβίωση λοιπόν σε συνεννόηση με τον Φιλολογικό Σύλλογο και όλους τους παλαιοτέρους των παλαιών εθίμων του Τριωδίου , που ειδικά στην περιοχή μας αφθονούσαν. Από μία πρόχειρη έρευνα θα εκπλαγείτε με τον πλούτο των ιδεών . Με κατάλληλη προσαρμογή στο παρόν μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε και να επιτευχθούν οι στόχοι , δηλαδή πρώτα από όλα να χαρούν οι συμμετέχοντες , να προβληθεί η περιοχή και να επωφεληθούν οικονομικά οι επιχειρηματίες . ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΤΣΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ