Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΣΑΜΟΣ

Γράφει η Δεσποτάκη Ευτυχία
Η καθιερωμένη εκδήλωση της Μητρόπολης για την εθνική μας παλιγγενεσία, ήταν μια πνευματική πανδαισία για την Κίσαμο το βράδυ της 25ης Μαρτίου, στο Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό κέντρο.

Μεστή η ομιλία του διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαραγκάκη, ερμήνευσε με πειστικά επιχειρήματα το πώς φτάσαμε στη μεγάλη κρίση.
Αποκάλυψη, ήταν η παρουσία της μικτής και πολυπληθούς Βυζαντινής χορωδίας της Μητρόπολης υπό τον χοράρχη Γιώργο Χαχλάκη, δάσκαλο και πρωτοψάλτη.
Αυτή τη φορά ο Γιώργος Χαχλάκης επέλεξε και δίδαξε τα μελοποιημένα «Θούρια» του Παύλου Βλαστού που πρόσφατα το ιστορικό αρχείο Κρήτης υπό την φροντίδα του δικού μας Κωστή Φουρναράκη εξέδωσε. Υποβλητική η μουσική συνοδεία του Αντόνιο στο σάζι και το ούτι, της Βιργινίας στο τουμπελέκι και του δεξιοτέχνη νέου με την κοτσίδα ας με συγχωρέσει που δε συγκράτησα το όνομα του, στο κανονάκι.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και καθολική. Η σκέψη γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε αυτούς που η αγάπη για την πατρίδα ήταν η κινητήρια δύναμη για κάθε αγώνα.
Πολλά ευχαριστήρια για την όμορφη βραδιά στους συντελεστές, στη Μητρόπολη μας και στους καθημερινούς συνεργάτες της και οπωσδήποτε στον Μητροπολίτη μας για το παιδευτικό έργο που παρέχει στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: