Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ALZHEIMER (Αλτσχάιμερ)

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, Θεραπευτήριο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, σε συνεργασία με το «Καρέλλειο Ίδρυμα – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και συναφών Παθήσεων», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης για το Alzheimer και δωρεάν εξέταση Μνήμης, στους χώρους του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα. 
Σάββατο 28/3/15
9:00-14:00:  Δωρεάν εξέταση τεστ μνήμης για την Κοινότητα, στο χώρο του Φυσιοθεραπευτηρίου του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. 
Δικαίωμα συμμετοχής στην δωρεάν εξέταση μνήμης έχει η ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών. Θα ισχύσει μητρώο εξυπηρετουμένων και για αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Iδρύματος για να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 28220  22276, 24148 και 24150. 
15:00-17:00 Εξέταση ασθενών .....
..του  Αννουσάκειου Ιδρύματος
18:30-21:00 Σεμινάριο ευαισθητοποίησης κοινού στο Φαλδάμειο συνεδριακό χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου
1. Παρουσίαση «Καρελλείου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και συναφών Παθήσεων» (Κατερίνα Ευθυμιοπούλου: Υπεύθυνη Δομής)
2. Η λειτουργία της Μνήμης (Ιωάννα Γιαννή: Ψυχολόγος)
3. Διαχείριση φορτίου φροντιστών ανοϊκών ασθενών (Αθανάσιος Κοντογιάννης: Κοινωνικός Λειτουργός)
4. Εργοθεραπεία και δημιουργική απασχόληση σε άτομα με άνοια. Γνωστικά και κινητικά οφέλη (Φίλιππος Ασπρίδης: Εργοθεραπευτής)
5. Ακολουθούν ερωτήσεις
Κυριακή 29/3/15
10:00-13:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου 
στο χώρο του Ιδρύματος 
1. Παρουσίαση «Καρελλείου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και συναφών Παθήσεων» (Κατερίνα Ευθυμιοπούλου: Υπεύθυνη Δομής)
2. Η Μνήμη και η Άνοια - Διαχείριση συμπεριφορικών διαταραχών ανοϊκών ασθενών (Ιωάννα Γιαννή: Ψυχολόγος)
3. Ατομικές και Ομαδικές θεραπευτικές δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης ανοϊκών ασθενών (Αθανάσιος Κοντογιάννης: Κοινωνικός Λειτουργός)
6. Εργοθεραπεία και δημιουργική απασχόληση σε άτομα με άνοια. Γνωστικά και κινητικά οφέλη (Φίλιππος Ασπρίδης: Εργοθεραπευτής)
7. Ακολουθούν ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: