Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ

Στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων S.A.R. (Search And Rescue) ή αλλιώς Έρευνα και Διάσωση, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου, στο Π.Τ. Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την συμμετοχή και του Π.Τ. Κισάμου Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, παρουσίαση με θέμα: «ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΛΩΒΙΣΜΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ».
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, και συγκεκριμένα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και στόχο είχε την επαρκή ενημέρωση των Σαμαρειτών σε θέματα αστικής διάσωσης, προκειμένου να φέρουν σε πέρας μια αποστολή.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα ασφαλείας..

.... που λαμβάνονται πριν από κάθε επιχείρηση, καθώς επίσης και στην σωστή εκτίμηση της κατάστασης. Ο τρόπος κατάρρευσης του κτιρίου, το υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένο, αλλά και η θέση του θύματος σε αυτό, είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια μια επιχείρηση .Αναφορά επίσης έγινε και στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σεισμού.
Εν συνεχεία παρουσιάστηκε ειδικό όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, εξοπλισμένο με όλα τα διασωστικά εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμεύουν για τον απεγκλωβισμό θυμάτων από ερείπια και οχήματα μετά από τροχαία ατυχήματα.
Την παρουσίαση πραγματοποίησαν, ο Υπαξιωματικός του Σώματος κ. Δημήτρης Μαλινδρέτος και η Υποδιοικητής κ. Μαρία Ευτυχιάκου, που τους ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: