Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΦΑΝΤΗ

Ο αγώνας της Κρήτης στην ηλεκτρονική του μορφή για όσους δεν τον βρίσκουν σαν εφημερίδα, έχει κάνει ένα μίνι αφιέρωμα σε παλιές φωτογραφίες και ανάμεσα σε αυτές είναι και 8 φωτογραφίες του Γιώργου Ανυφαντή που τις δανείστηκε από την σελίδα GANIFANTIS, Ο φωτογράφος της Κισάμου.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια γίνεται μια έκθεση προς τιμή του, στην αρχή του παζαριού στην Σκαλίδη στην Κίσαμο. Φέτος θα μπουν 100 νέες φωτογραφίες του, οι περισσότερες ακυκλοφόρητες ή ξεχασμένες από πολλούς.Φυσικά όσοι θέλουν να βάλουν παλιές φωτογραφίες τους στην υπαίθρια έκθεση, ας τις στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση saska1960@hotmail.com ή να μου τις δώσουν προσωπικά και με επιστροφή! Το αρχείο του Ανυφαντή έχει πλέον 4.000 φωτογραφίες και συνεχώς εμπλουτίζεται και η προσπάθεια τώρα πλέον είναι να βρεθεί ο χώρος για μια μόνιμη έκθεση του μεγαλύτερου φωτογράφου της πόλης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: