Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μια διαμάχη ανάμεσα σε κάτι πολίτες (πολίτες να σου πετύχουν) και στα τμήματα του ΕΕΣ, των  Σαμαρειτών – Ναυαγοσωστών στην Κίσαμο, θέλω να υπενθυμίσω τα λόγια του Σεβασμιώτατου κατά την έναρξη των μαθημάτων του ΕΕΣ  
- "Το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. στον τόπο μας προσφέρει διακονικά, θυσιαστικά και αγαπητικά στον πονεμένο άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Στην περίπτωση αυτή εθελοντισμός σημαίνει φως".
Αυτά λοιπόν τα ολίγα και πιστεύω ότι όλοι αυτοί που αντιμάχονται την ιδέα του εθελοντισμού να το σκεφτούν καλύτερα από δω και πέρα. Είναι τιμή για την πόλη και τον Δήμο μας να υπάρχουν όλοι αυτοί οι εθελοντές και όποιος καταφέρετε εναντίων τους μάλλον το κάνει από υπερβολικό μίσος και εγωισμό. 

4 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Μένω έκπληκτος απο το δημοσίευμα σας όσο αφορά τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας.
Το μόνο σχόλιο που μου έρχετε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ στο μυαλό μου είναι:
Στούς ΚΥΡΊΟΥΣ στους οποίους αναφέρεσαι , ονοματεπώνυμο δεν έχουν?
Αγαπητέ Γιάννη , στην Σήμερον ημέρα όλες οι αξίες που μας έμαθαν οι προγονοί μας έχουν καταλυθεί , αλλά το ΜΟΝΟ που έχουμε (ΟΛΟΙ)βαθειά μέσα μας είναι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Το έργο του εθελοντισμού ειναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χρίζει μεγάλη ανάλυση .
Απο εμένα προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας.
Ας προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

εθελοντισμος σημαινει φως....σημαινει ελπιδα...σημαινει αγαπη...σημαινει Ανθρωπος.
Αφειστε αυτους που νομιζουν οτι ειναι διποδα ζωα στην κακομοιρια τους.
Συμφωνω Απολυτα με αυτα που γραφει ο αγαπητος Γιαννης Βιολακης.
Ιακωβος Σπερελακης απο το ανυποταχτο Κουνενι Κισαμου.

tacoalatipota.blogspot.com είπε...

Καλά είναι δυνατόν κάποιοι να τα βάζουν με τον Ερυθρό Σταυρό που προσφέρει τέτοιο έργο?Είμαστε σοβαροί?Το μόνο πράγμα που μας έχει μείνει αυτή τη στιγμή για να ελπίζουμε είναι ο εθελοντισμός!Ένα μεγάλο μπράβο κ ένα μεγάλο ευχαριστώ κ απο μένα στον Ερυθρό Σταυρό κ γενικά σε όλους τους εθελοντές απο όπου κ αν προέρχονται!

Μύρων Παπουτσάκης είπε...

Ο Ερυθροσταυρισμός είναι μια ιδέα πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης σας, πέρα από τα όρια της Πατρίδας μας, είναι μια παγκόσμια ιδέα, που υπάρχει μέσα στο μυαλό και πηγάζει μέσα από την ψυχή εκατομμυρίων εθελοντών σε όλη την Γη. Βασικές αρχές της, μεταξύ των άλλων, είναι ο ανθρωπισμό, η αμεροληψία και η ουδετερότητα αρχές που προστάζουν των εθελοντή του Ερυθρού σταυρού να παρέχει τις υπηρεσίες του στον Άνθρωπο που έχει ανάγκη χωρίς να ενδιαφέρεται για το χρώμα, την εθνικότητα,τη θρησκεία ή την οικονομική του κατάσταση.
Έχετε την τιμή από φέτος να έχετε Τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού και στην Πόλη σας, αυτοί οι δικοί σας άνθρωποι αφιερώνουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για να εκπαιδευτούν καταρχήν στην Σχολή Σαμαρειτών, η οποία έχει διάρκεια 15 μήνες συμπληρώνοντας περίπου διακόσιες πενήντα ώρες θεωρητικής και διακόσιες πενήντα πρακτικής εξάσκησης εκ των οποίων οι εκατό από τις τελευταίες είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. 
Εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά με απλά μέσα, ξέρουν να υποστηρίξουν την ζωή και να μην αφήσουν να επιδεινωθεί η κατάσταση ενός ανθρώπου μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια, γνωρίζουν πως να βοηθήσουν όταν κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει,, διότι εκπαιδεύονται συνεχώς, με μετεκπαιδευτικά και ασκήσεις.
Και όλα αυτά χωρίς να αναμένουν ούτε καν ένα ευχαριστώ.
Αυτό που μένει να κάνετε εσείς δεν είναι να τους αποδεχτείτε άλλα να ακολουθήσετε το παράδειγμα τους .