Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στο Δήμο Κισσάμου όπως και σε άλλους Δήμους υπάρχουν δεκάδες κτίρια Δημοτικά, Παλαιά Σχολεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εν’  λειτουργία Δημαρχεία των πρώην Δήμων κλπ.
Για όλα αυτά τα κτίρια προκύπτει ένα σημαντικό κόστος για θέρμανση, ηλεκτρισμό & φωτισμό.
Είναι λοιπόν ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση παλαιότερης πρότασης μου ή οποία ήταν καταρχήν η νομιμοποίηση των Δημοτικών Κτιρίων και στη συνέχεια να προχωρήσουμε  στην υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «εξοικονομώ». Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί δράσεις όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αντλιών θερμότητας κλπ καθιστώντας τα κτίρια ενεργειακά αυτάρκη.
Δηλαδή ο Δήμος θα γίνεται «αυτοπαραγωγός ρεύματος» όσον αφορά τα Δημόσια & Δημοτικά Κτίρια.
Σύμφωνα με το Ν 4178/2013 ΥΠΕΚΑ μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο & το Δημόσιο να νομιμοποιήσει τα κτίρια  που του    ανήκουν, προϋπόθεση απαραίτητη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «εξοικονομώ».
Εάν υλοποιήσουμε την παραπάνω πρόταση ο Δήμος Κισσάμου θα ελαφρύνει τον προϋπολογισμό του τουλάχιστον κατά 90000€ / έτος. Τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομήσει θα μπορούσε να τα επενδύσει (πχ μελέτες) με πολλαπλάσιο όφελος.
Ας μην ξεχάσουμε βέβαια εκτός από το οικονομικό και το περιβαλλοντικό όφελος το οποίο κατά την άποψη μου είναι ακόμα σημαντικότερο. Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή, να αξιολογήσει θετικά την πρόταση και να την υιοθετήσει.
Κουκουράκης Κων/νος 
Π. Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: