Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συμπολίτες
Παίρνοντας υπόψη μου, τα παρακάτω δεδομένα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουν οι αναλώσιμες , διαπλεκόμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις  για να μας «σώσουν!!!»
1. Τα μνημονιακά μέτρα τα οποία πάρθηκαν κυρίως για να μας ελαφρώσουν από το δυσβάσταχτο (μη βιώσιμο) Δημόσιο  Χρέος. Το αποτέλεσμα ακριβώς το αντίθετο. Το χρέος  το 2009 ήταν 129,7% του ΑΕΠ, ενώ το 2013  έφθασε το 175,5%.
2. Η Ανεργία το 2009 ήταν 9,5% και οι απασχολούμενοι 4.800.000, ενώ το 2013 η ανεργία ανέβηκε στο 27,5% και οι απασχολούμενοι κατέβηκαν σε 3.589.657.
4. Οι μισθωτοί το 2014 θα έχουν απολέσει περίπου το 50% της αγοραστικής δύναμης που είχαν το 2009. Ενώ 2,6 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία 62,5 δισ. Ευρώ, και οι μισοί ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αδυνατούν να ....
......καταβάλουν εισφορές και μένουν χωρίς περίθαλψη.
5. Οι κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή συντάξεις, δαπάνες υγείας κ.α., μειώθηκαν κατά 15 δις. Η παιδεία, η κοινωνική προστασία και η υγεία οδηγούνται σε πλήρη διάλυση.
6. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώθηκε κατά 35%, ενώ οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώθηκαν κατά 65%
Ειδικότερα για την περιοχή της Κρήτης
1. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κρήτης ως βουλευτής  - Υφυπουργός Ανάπτυξης στην Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με την ψήφο του στο πρώτο μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους συνέβαλε για να ανοίξει ο δρόμος της καταστροφής και της υποτέλειας.
2. Σε ολόκληρη την θητεία του ως Περιφερειάρχης ο κ. Αρναουτάκης είχε  απόλυτη ταύτιση και ευθυγράμμιση με την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα να μετατρέψει την αιρετή περιφέρεια σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, εξαρτημένο από την κυβερνητική πολιτική.
3. Όλες οι προεκλογικές  διακηρύξεις και οι μεγαλόπνοοι στόχοι της για υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Η περιφέρεια μας κατατάσσεται στην 6η θέση των περιφερειών της χώρας σε απορροφητικότητα κονδυλίων.
4. Η περίοδος του ΕΣΠΑ (2007-2014), στην οποία την ευθύνη στην Κρήτη πρώτα είχε ο κ. Τσόκας ως διορισμένος Περιφερειάρχης και μετά ο κ. Αρναουτάκης ως αρμόδιος Υφυπουργός και αιρετός Περιφερειάρχης, ήταν μια χαμένη περίοδος. Κανένα μεγάλο και σοβαρό έργο δεν έγινε και τα λίγα που εντάχτηκαν, εντάχτηκαν την τελευταία στιγμή για να χρεωθούν στο επόμενο πρόγραμμα.
5. Όσο αφορά τον έτερο υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον κ. Τσόκα, είναι γνωστό σε όλους α) ότι διετέλεσε ένας αποτυχημένος – διορισμένος περιφερειάρχης Κρήτης  και β) ακόμα και σήμερα είναι διορισμένος από την κυβέρνηση ως γενικός γραμματέας Ανάπτυξης. 
6. Όσο αφορά την Κίσαμο στα μεγάλα θέματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής όπως Λιμάνι, Βόρειος Οδικός Άξονας, Χωροταξικό, κ.α. δεν έχει γίνει τίποτα
Αγαπητοί συμπολίτες
·  οι περιφερειακές εκλογές είναι καθαρά πολιτικές και οι πολίτες πρέπει να τους κρίνουν όλους α) από τα έργα τους, β) από τη στάση τους απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση που μας επιβλήθηκε, β) από τη θέση τους για ότι έχει σχεδιαστεί να γίνει στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και στην Κρήτη.  
·  Η ψήφος σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνο ψήφος επιβεβαίωσης προσωπικής φιλίας και συγγένειας, δεν είναι μόνο ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος θέσης κι ευθύνης γι αυτά που θα ακολουθήσουν στη ζωή μας  και στην Κρήτη
Αποφάσισα να συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης με επικεφαλής Περιφερειάρχη τον κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον κ. Αγοραστάκη Γιώργο
Για να παλέψουμε
Για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση η οποία μαζί με τους φορείς του νησιού, θα προετοιμάσει, θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της περιφερειακής  οικονομίας, στηριζόμενοι στις τεράστιες δυνατότητες της γης, του πολιτισμού και των ανθρώπων της Κρήτης σας καλώ στις περιφερειακές εκλογές να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης για να στρίψουμε το τιμόνι από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στην ΕΛΠΙΔΑ

Ψωματάκης  Μανόλης του Γεωργίου
Υποψήφιος  Περιφερειακός σύμβουλος
Με τον συνδυασμό  Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης
Με επικεφαλής Περιφερειάρχη τον κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και

αντιπεριφερειάρχη Χανίων τον κ. Αγοραστάκη Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: