Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Γράφει ο Παντελής Κατάκης
Με πολύ αγώνα και φροντίδα οι παλιοί μαθητές -οικότροφοι των Οικοτροφείων του μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη, ιδρύσαμε το μουσείο "Ειρηναίος Γαλανάκης" στους χώρους της Μητρόπολης μας!
Σε μια περίοδο κρίσης αξιών και πολιτισμών, που διερχόμαστε με αποτέλεσμα να χάνουμε τα ελπιδοφόρα νιάτα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ η αξία ενός μουσείου. Ιδιαίτερα όταν αυτό το μουσείο αφορά σε ένα πνευματικό πατέρα, από τα χέρια του οποίου πάνω από 800 παιδιά κάθε χρόνο βρίσκαμε δωρεάν τροφή και στέγη, τον οποίον νοιώθαμε σαν δεύτερο πατέρα μας και αυτός με την σειρά του μας περιέβαλε με στοργή, φροντίδα και χριστιανική αγάπη!
Είμαστε περήφανοι γι αυτόν τον απλό, ταπεινό και ακούραστο πνευματικό μας πατέρα, που μας έμαθε και μας έκανε να νοιώσουμε υπερήφανους για τον ένδοξο και ηρωικό τόπο, καθώς και για την λαμπρή πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.
Ο βίος και το έργο του του Ειρηναίου Γαλανάκη αποτελεί λαμπρό αστέρι, είναι ο λύχνος στην κορυφή του λόφου που φωτίζει ολόγυρα. 
Στόχος και σκοπός του μουσείου, είναι η προβολή και διάδοση του έργου του, να μπορέσουν οι επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί της ζωής και δράσης ενός σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου καθώς και του κοινωνικού του έργου το οποίο ο ίδιος ο επίσκοπος χαρακτήριζε .."ότι δεν είναι δικό του αλλά έργο του Θεού" 
Περισσότερες φώτο εδώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: