Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Μολύβδινοι σφενδονόλιθοι από την πόλη της Φαλάσαρνας με τις επιγραφές ΠΑΡΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΙΩΝ. Δηλώνεται με ένα ακόμα αρχαιολογικό δεδομένο πως το νησί των Αντικυθήρων ήταν επικράτεια της Κρητικής πόλης Φαλάσαρνας.
Τα Αντικύθηρα, η αρχαία Αιγιλία ή Αίγιλα, το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων, βρίσκεται σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων από τα Κύθηρα και 18 ναυτικών μιλίων από την Κρήτη. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, στη θέση που ονομάζεται σήμερα «Κάστρο», πάνω από τον ορμίσκο του Ξηροποτάμου δεσπόζει μια τειχισμένη πόλη, Ελληνιστικών χρόνων, έκτασης 200 περίπου στρεμμάτων. Από το 2000, μετά από αίτηση της Κοινότητας Αντικυθήρων, η ΚΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων ξεκίνησε ανασκαφική έρευνα στο «Κάστρο» με στόχο τη δημιουργία επισκέψιμου Αρχαιολογικού Πάρκου που θα συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, το οποίο τα τελευταία είκοσι χρόνια προχωράει σταθερά προς την ολοκληρωτική ερήμωση. Η ανασκαφή συνεχίζεται έως σήμερα χωρίς διακοπή από ομάδα αρχαιολόγων υπό τη διεύθυνση του Άρη Τσαραβόπουλου κάθε Αύγουστο. Στην ανασκαφή συμμετέχουν εθελοντικά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγων, φοιτητές αρχαιολογίας και άλλων ειδικοτήτων, αλλά και εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, οι οποίοι επιλέγουν τη συμμετοχή στην ανασκαφή ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Δείτε τις ανασκαφές ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: