Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΑΠΝΟΣ.....

Μπορεί η περιφέρεια Κρήτης να θήχτηκε τις προάλλες που όλα τα ΜΜΕ συσχέτισαν τον περιορισμό ψαρέματος νοτιοδυτικά της Κρήτης με τα χημικά της Συρίας, όμως ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων με την επιστολή που έστειλε στον Υπουργό προχώρησε και λίγο παραπέρα, πράγμα που δίνει πάτημα για μεγάλη κουβέντα. Ο κ. Βουλγαράκης σημειώνει χαρακτηριστικά: 
«Οι πλοιοκτήτες μηχανοτρατών της Περιφέρειάς μας διαμαρτύρονται για αλιεία τουρκικών και ιταλικών σκαφών στα Διεθνή Ύδατα κατά τη θερινή περίοδο. Έτσι κάθε προσπάθεια περιορισμού στη δική μας Περιφέρεια προσκρούει στην άνιση μεταχείριση και σε διακρίσεις σε σχέση και με αλιείς άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται ανεμπόδιστα.
Τι απαντά, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο; Γιατί, καταπώς φαίνεται η απαγόρευση αυτή, με σκοπό να προστατευτούν τα αποθέματα ψαριών και ο γόνος, είναι δώρον άδωρον και σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων και μόνον εφ' όσον οι συνάδελφοί τους άλλων κρατών δεν υπάγονται σε κανέναν περιορισμό. Δεν μπορεί οι Ελληνες ψαράδες να συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα ενός τέτοιου παράδοξου που δεν προστατεύει τα ψάρια και ζημιώνει τους Ελληνες ψαράδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: