Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

"Επιμένω να γκρινιάζω. Αρνούμαι να προσπερνώ, να κοιτάζω αλλού και να σφυρίζω αδιάφορα. Και προφανώς δεν φταίνε για όλα οι αρμόδιοι. Ούτε θα λυνόταν το πρόβλημα εάν επί 24 ώρες φύλαγε αστυνομικός το κάθε σπίτι.....από τους ανεγκέφαλους.
Μα καμιά φορά προσπαθώ να απαλλάξω ακόμα και τους ανεγκέφαλους από την όποια ευθύνη. Μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολικά τους χρόνια… πως το graffiti είναι μια τέχνη, ένας τρόπος να εκφράζουν τα καλλιτεχνικά τους χαρίσματα… μα ΠΟΤΕ κανείς δεν τους έμαθε τι σημαίνει η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Σεβασμός σε μια πόλη… σεβασμός στα κτήρια, στα μνημεία της, στους δρόμους της, στους ανθρώπους της, στον πολιτισμό της.
Μνημεία που στέκουν εκεί – αιώνες τώρα – και μαρτυρούν την πορεία της μέσα στο χρόνο. Μνημεία που τα σεβάστηκαν ο χρόνος και η φύση και τα άφησαν σχεδόν αναλλοίωτα να ορθώνονται περήφανα εκεί που οι άνθρωποι τα τοποθέτησαν". ......γράφει μια φίλη στην σελίδα της για τα παράλογα graffiti που γίνονται στην γειτονιά της..... ε τα ίδια θα λέμε και μεις αν δείτε τι έχουν κλάνει σε όλα τα στενά δρομάκια του Καστελλιού..λες και αυτό είναι τέχνη. Μια βόλτα θα σας πείσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: