Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ

... ότι ο Γερμανός περιηγητής Λίχερ περνώντας από την Κρήτη τον Μάιο του 1865 είδε την οικοδόμηση του Αγίου Σπυρίδωνα και έγραψε στο ημερολόγιο του "συνάντησα στην Κίσαμο Χανίων την οικοδομή περικαλέστατου Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού, αλλά και τη μεγάλη προθυμία των κατοίκων για την οικοδόμησή του".
.. ότι ο Μάνος Κατράκης γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1908 στο Καστέλι Κισάμου και εκτός από το Θέατρο τον γοήτευε το ποδόσφαιρο. Έπαιξε μάλιστα αρχικά στην ομάδα του « Κεραυνό Πειραιώς» και μετά στον «Αθηναϊκό» σέντερ-φορ! 
...ότι ο Αλέξης Μινωτής γεννήθηκε στα Χανιά στις 8 Αυγούστου 1898. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μινωτάκης, και πριν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς ήταν υπάλληλος στην Τράπεζα Αθηνών, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, των Χανίων.
..ότι η ρωμαϊκή Κίσαμος είχε περίφημο θέατρο ακόμη δε και αμφιθέατρο, όπως αναφέρει ο Onorio Belli, πού είδε τα ερείπια τους το τέλος του 16ου αιώνα, η εκτίμηση των αρχαιολόγων ήταν ότι το θέατρο βρισκόταν δυτικά της πλατείας του ΟΤΕ  και λίγες κολώνες του (4) βρίσκονται εντός του Αγίου Σπυρίδωνα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: