Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


Πέμπτη 18 Απριλίου
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΕ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προσκαλούν το κοινό την Πέμπτη 18 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων – σε περιηγήσεις- ξεναγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
ΧΑΝΙΑ
1. Ξενάγηση στην αρχαία Απτέρα στις 11 π.μ., από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
2. Ξενάγηση στην αρχαία Φαλάσαρνα στις 11 π.μ., από  την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
3. Ξενάγηση στη μινωική Κυδωνία στο λόφο Καστέλι στην Παλιά Πόλη των Χανίων στις 17.30, από τη πλατεία του Συντριβανίου.
4. Ξενάγηση στη Βυζαντινή οχύρωση του λόφου Καστελίου και περιήγηση στο δυτικό τμήμα της παλιάς πόλης Χανίων με τελικό προορισμό το Φρούριο Φιρκά, στις 18.30 από τη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη και Κανεβάρω. 
5. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και από τις 9.00 έως τις 14.00, θα είναι ανοικτά ο ναός του Αγ. Ρόκκου και το παρεκκλήσι Renier στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ο ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντα) στην Επισκοπή Κισάμου και ο ναός του Αγ. Νικολάου στα Κυριακοσέλλια Αποκόρωνα.
ΡΕΘΥΜΝΟ
1. Ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με αφετηρία τη Μεγάλη Πόρτα στις 18.00 
2. Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου. Η ξενάγηση θα είναι επαναλαμβανόμενη ανά μια ώρα, από τις 10.00 έως και τις 14.00. Χώρος Συνάντησης η είσοδος του μουσείου.
3. Την ημέρα αυτή θα είναι ανοικτά για το κοινό 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00:
Α) Ο ναός της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή των οδών Πάνου Κορωναίου και Σμύρνης, με την έκθεση "Εις το πυρ το εξώτερον..." Η φωτιά της Κόλασης στη θρησκευτική ζωγραφική της Κρήτης.
Β) Το Τζαμί του Καρά Μουσά Πασά, στη συμβολή των οδών Βίκτωρος Ουγκώ και Αρκαδίου, με την έκθεση "Το Ρέθυμνο στους Οθωμανικούς χρόνους" 
 Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη μέρα η είσοδος του κοινού στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.
Η Διευθύντρια της ΚΕ' ΕΠΚΑ & Αναπληρώτρια Διευθύντρια της 28ης ΕΒΑ
Αναστασία Τζιγκουνάκη
Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: