Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

BOMBA ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ

Πάει και το Λαφονήσι....και η Γραμβούσα!!
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων από το Ελληνικό Δημόσιο ακινήτων, στοχεύοντας σε έσοδα 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το αντικείμενο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 70.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα που επί του παρόντος τα διαχειρίζονται ή ανήκουν σε δημόσιες κτηματικές εταιρείες (ΚΕΔ, ΕΤΑ), σε ΔΕΚΟ ή σε διάφορα Υπουργεία.....
Ένα από αυτά τα ξερολούκουμα είναι και το Λαφονήσι και η Γραμβούσα..... τώρα τι έφταιξε και μας τα άρπαξαν, ας το ξεδιαλύνουν οι ξέροντες.... και κατέχοντες!

16 σχόλια:

Giannis είπε...

μου αρέσει πως στον σχετικό πίνακα της ΚΕΔ δείχνει πως είναι ιδιοκτησιακά στον δήμο Πελακάνου !!!!

ΚΕΔ - Ελαφονήσι- ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Καντάνου - Σέλινου - ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΙΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Εκτός Σχεδίου.

με αυτό πρέπει να ανησυχούμε διπλά όλοι.. γιατί στο παρελθόν οι σημερινοί κρατούντες θεωρούσαν τη περιοχή το καλύτερο οικόπεδο προς αξιοποίηση.... γιαυτό και δεν υπέγραφαν διαχειριστικές μελέτες και πολεμούσαν το ΣΧΟΑΠ ... είναι ικανοί να βγουν και να συμφωνήσουν για την πώληση αρκεί να τους υποσχεθούν κανένα δρόμο σύνδεσης του επενδυτή με την Παλιοχωρα....

δεν το έβαλε τυχαία η ΚΕΔ ιδιοκτησιακά σε αυτούς ......

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη ήταν τοσο απαράδεκτη η διαχείριση στο Ελαφονήσι την προηγούμενη σεζόν,που γιαυτό πιστεύω θέλουν να βάλουν χέρι σε αυτό τον παράδεισο !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά,αφού δεν σεβάστηκαν τίποτα ,ούτε το περιβάλλον ούτε τους επισκέπτες,αιτία έψαχναν......

Ανώνυμος είπε...

Ως Δήμος Ιναχωρίου το λέγαμε από χρόνια ότι είχαν βάλει στο μάτι το ξεπούλημα του Λαφονησιού και ίσως της Γραμπούσας.
Βέβαια με την άθλια διαχείριση των δύο τελευταίων ετών και με τις καταστροφές έδωσαν το επιχείρημα στον υπουργό και στους υπόλοιπους να υποστηρίξουν ότι οι περιοχές θα σωθούν εάν τις ξεπούλησουν σε ιδιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Η κακή διαχείρηση του Λαφονησιού και της Γραμπούσας δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις.
Μαθαίνουμε όμως ότι κάποιοι ετοιμάζονται να διαλύσουν με τον ίδιο τρόπο και τον ΤΟΕΒ13 ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΑΣ.
ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ δεν θα σας περάσει.
Η κονόμα τελείωσε.

Unknown είπε...

Που το είδες το φιλόδοξο έργο Γιάννη;
Έτσι ονομάζουν αυτοί το ξεπούλημα των καλύτερων φυσικών πόρων και του μεγαλύτερου πλούτου της περιοχής μας.
Αυτά είναι αίτια πολέμου και θα τον έχουν και μάλιστα όπως δεν φαντάζονται.
Για να δούμε τι θα πουν τώρα οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα τοπικά τσιράκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την Μονομετοχικη σειρα έχει ο ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΑΣ.....ειναι τα ίδια λαμόγια που έχουν βάλει σκοπό να τα διαλύσουν όλα εκεί κατω.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του Ελαφονησιου όμως είναι πολύ σοβαρό και πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη, ( της κακής διαχείρισης )στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της υπόθεσης αυτής μπας και το γλυτώσουμε το φιλέτο απο του χάρου τα δόντια!!!

Ανώνυμος είπε...

Με το θράσος που έχουν θα κάνουν επερώτηση στην βουλή ζητώντας από τον υπουργό να μην πουληθούν δηλαδή να μην εφαρμοσθεί ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν.
Ακόμα νομίζουν ότι εξακολουθούμε μετα απο τριάντα χρόνια, να τρώμε κουτόχορτο.
Δηλαδή ήρθαν στον τόπο μας να μας υποστηρίξουν δήθεν για τα θέματα του τόπου μας και στην ουσία ετοίμαζαν τα έργα και τις μίζες τους για τον υποψήφιο "επενδυτή"- λήσταρχο του τόπου μας.
Μούρο του κερατά θα φάνε και αυτοί και τα τσιράκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι να αγαπάς τον τόπο σου.
Όμως όταν η κεντρική πολιτική σκηνή είναι γεμάτη από "σωτήρες" βουλευτές που το μόνο που τους νοιάζει είναι η ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και όταν στην Τοπική Αναδιοίκηση εμπλέκονται διάφορα πρόσωπα που ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους οικονομισιά και καταστρέφουν τον τόπο τους (μονομετοχική) τότε τα αρπακτικά βρίσκουν την δικαιολογία και σου αρπάζουν τον τόπο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα επιχειρήματα του Υπουργού φαντάζομαι,είναι τα χαλια της Μονομετοχικης,με την κακη διαχείριση και την αδιαφορία της προς το περιβάλον .και νάτα τα αποτελέσματα.τι να πω ντροπή τους.Οσο για τον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλιτισας πάει θα τον διαλησουν γιατι πρόκειτε για την ίδια "παρέα".Οργανομενο το έγκλημα ,να μην αφήσουν τίποτα όρθιο .

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα κανουν και τα παιρνουν, μπας και υπαρξει αναπτυξη! Την ειδαμε και την τοπικη διαχειριση!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητή Κορίνα..φιλόδοξα σχέδια είναι για την κυβέρνηση...δεν είναι για μας...απλά μετέφερα τι γράφει ο επίσημο σάιτ της ΤΑΙΠΕΔ ... και μην το ψάχνεις πολύ, γιατί όπου υπάρχει φιλοδοξία δεν υπάρχει δικαιοσύνη!!!

Unknown είπε...

Το ξέρω βρε Γιάννη ότι τα σχέδια είναι της κυβέρνησης, απλά από αγανάκτηση απευθύνθηκα σε σένα , αλλά δεν πρέπει να το αφήσομε έτσι , επειδή κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους,να έχομε αυτά τα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Το Λαφονήσι μας πιστέψτε με δεν θα ξεπουληθεί , αφήστε τα λαμόγια των Αθηνών και τις Κισάμου να κάνουν όνειρα , όσο και να προσπαθούν να απαξιώσουν την περιοχή μας τόσο μακρύτερα θα βρίσκονται από τον στόχο τους!!!!!!
Τώρα για τον Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας , όσο και να προσπαθούν τα τσιράκια της Μονομετοχικής Α.Ε. Δήμου Κισάμου , συνταξιούχοι ολυμπιακής αντιπρόεδροι μονομετοχικής που εισπράττουν 1.500 € και κάθονται κάτω από την σκιά του χωριού τους μετά από το τούνελ , όσο και να εκβιάζουν τους Κουνενιώτες , Περβολιανούς , Κεφαλιανούς , Ελιώτες και Αμυγδαλοκεφαλιανούς κτλ , να είστε σίγουροι "μα τον μαυρογένη" θα πέσουν μέσα στον λάκκο που σκάβουν πίσω από την πλάτη των φιλήσυχων Ιναχωριανών.
Δεν περνάνε κύριοι οι εκβιασμοί , όσο και να χρησιμοποιείται την Δημοτική αρχή και την Μονομετοχική και το μόνο που μπορείτε να κερδίσατε είναι τον χλευασμό των Ιναχωριανών...σας έχουν πάρει όλους είδηση.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.
Υ.Γ. : όποιος θέλει ενημέρωση για το θέμα του ΤΟΕΒ είμαι στην διάθεσή του , αρκεί να έχει χρόνο να διαβάσει τις δεκάδες σελίδες με τις παρανομίες του διορισμένου προέδρου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος έχει μεγάλη ευθύνη και εμπλοκη στην κοινωνική αναταραχή που έχει ξεσπάσει από τον συνταξιούχο της Ολυμπιακής και τους λοιπούς της παρέας, μπιστολέρο και ταπατζήδες.
Μην ξεχνάτε ότι συμπορεύθηκε με αυτούς τους τόπους και ήθελε λέει να διορίσει δικηγόρο εκ μέρους του Δήμου για να προσφύγει μαζί τους κατά της διοίκησης του ΤΟΕΒ.
Ευτυχώς ο Κούκουρας τους έκανε ένσταση και ακύρωσε την απόφαση του Δήμου.
Αλλοιώς τώρα στο Δήμο θα ήταν υπόλογοι για τα χρήματα που θα έδιναν στον δικηγόρο. (ξέρετε από τα χρήματα που ο Δήμαρχος υποστηριζει ότι δεν έχει, αλλά δίνει απευθείας αναθέσεις και πληρώνει τους δικούς του τοπικούς συμβούλους)
Αυτοί δημιούργησαν την αναταραχή μαζί με τον γνωστό κομματόσκυλο πρώην υπεύθυνο για τα νερα και νυν υπεύθυνο νομιμοποίησης παράνομων γεωτρήσεων στη Χρυσοσκαλίτισσα...
Όλα βάση σχεδίου, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και σύντομα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...
Ένας εννιαχωριανός