Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Στα τέλη της δεκαετίας του 90 φτιάχθηκε στην Καλαμάτα μία εταιρεία ναυτιλιακή η ΑΝΕΝ η οποία με κεφάλαια των Μεσσηνίων και Κρητικών (φυσικών προσώπων αλλά και φορέων) αγόρασε το καράβι "ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΑ" να εξυπηρετεί την γραμμή ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΧΑΝΙΩΝ. Τέλη του 2007 το καράβι έφυγε από την γραμμή με την αιτιολογία ότι είχε ζημιές και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα έξοδα.. και παράλληλα οι μέτοχοι να μην γνωρίζουν τίποτα για το τι γίνεται με την εταιρεία. Τα τελευταία όμως 3 χρόνια έχει αλλάξει όνομα και έχει επινοικιαστεί απο την ΑΝΕΚ στη ΝΕΛ και κάνει δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο (επιδοτούμενα) και όπως μάθαμε σήμερα στο Ιόνιο ενώ παράλληλα έκανε αίτηση να υπαχθεί στο νόμο 99 περί πτώχευσης.

Τα ερωτήματα που υπάρχουν σήμερα είναι πολλά και θα πρέπει οι αρμόδιοι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (αφού στα χέρια τους έχουν μεγάλα ποσοστά από τις μετοχές) να απαντήσουν άμεσα: 
1) Ποιο είναι το Δ.Σ της ΑΝΕΝ ? 
2) Τι γίνονται οι μετοχές των Μεσσηνίων? 
3) Ποιες ενέργειες έχουν κάνει για να μην χαθεί το καράβι από την Καλαμάτα? 4) Γνώριζαν ότι η εταιρεία πάει για πτώχευση? 
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΑΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Υ.Σ Τελικά η «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΤΟΥ Α.Ε.» (ΑΝΕΝ Α.Ε.), είναι η πρώτη Aκτοπλοϊκή Εταιρεία, της οποίας επικυρώθηκε η Συμφωνία και το Σχέδιο Εξυγίανσης με την πλειοψηφία των Πιστωτών της, σύμφωνα με τον Ν.3588/2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: