Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ


Από τις 9 Απριλίου στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου - Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα λειτουργεί η έκθεση με θέμα «Ο Δαρβίνος σήμερα». Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη θεωρία της εξέλιξης και γίνεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Είναι συνδεδεμένη με τα διάφορα εκθέματα του Μουσείου απολιθώματα κ.λπ. και με τις ενδημικές πανίδες θηλαστικών της Κρήτης που εξαφανίστηκαν εντελώς από την Κρήτη πριν από 10.000 χρόνια.
06/04/2013
Τα απολιθώματα του ......
..... πλειστόκαινου της Κρήτης, αλλά και τα πολύ παλιότερα αμμωνίτες, ιππάρια, δεινοθήρια αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες και συμβάλλουν στη κατανόηση της θεωρίας του Δαρβίνου.
Τα κείμενα είναι και στα αγγλικά, έτσι η έκθεση απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες της πόλης μας. Κυρίως όμως η έκθεση θα είναι προσπελάσιμη για τους μαθητές των σχολίων, μέσω μιας εκπαιδευτικής ξενάγησης.
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημερωτικής συνάντησης προς τους εκπαιδευτικούς και σε όποιους άλλους ενδιαφέρονται, από τις 11:00 πμ. μέχρι τις 17:00 μμ στο Τέμενος Μασταμπά- Βελή Πασά Τζαμί (Σαθά και Μαρκέλλου, είσοδος ελεύθερη).
Θα παραστούν η αντιπρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κυρία Φαλή Βογιατζάκη, ο καθηγητής Γεωλογίας Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Θεοδώρου Γεώργιος και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κυρία Λίλη Αλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: