Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥ....


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη για την εκπαίδευση των νέων αγροτών του Ν. Χανίων, όπως δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ, αναφέρεται: "Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχει θέσει το πρόβλημα στους αρμόδιους Φορείς, ΟΓΕΕΚΑ 'Δήμητρα' και ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., αλλά, όπως διαφαίνεται, λύση δεν μπορεί να δοθεί. Στον Νομό Χανίων την ευθύνη για την υλοποίηση της εκπαίδευσης έχει το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών -ως μοναδική Υπηρεσία των ενοποιημένων Οργανισμών."
Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων ενημερώνουμε τους νέους αγρότες ότι την ευθύνη για την υλοποίηση της εκπαίδευσης των νέων αγροτών έχει η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ) με τις δομές που διαθέτει. Το Ινστιτούτο ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, όπως αυτή προκύπτει από το σχετικό κανονισμό για την υλοποίηση της εκπαίδευσης, ούτε διαθέτει το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό ούτε την απαιτούμενη διοικητική-οικονομική υποστήριξη. Το Ινστιτούτο, μετά από ενημέρωση για το πρόβλημα από την αρμόδια Υπηρεσία της ΠΕ Χανίων τον Ιανουάριο 2013 αλλά και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη το Μάρτιο 2013, για να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος έθεσε στην διάθεση των αρμοδίων το επιστημονικό προσωπικό (χωρίς αμοιβή) για εκπαιδευτές και την αίθουσα ‘Ν. Ψυλλάκης’ για την πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων. Το Ινστιτούτο είναι πάντα στην υπηρεσία των αγροτών, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη ώρα για την αγροτική παραγωγή και την χώρα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων που έχει.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: