Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ......


.......να δώσει τα 40 εκ. για τους πολύτεκνους;
Σαράντα εκατομμύρια, λένε, θα εξοικονομήσουν τα κρατικά ταμεία, αν κόψουν τα επιδόματα στους πολύτεκνους. Λιγότερο από το 1/10 όσων μας λείπουν για να καλύψουμε την τρύπα του 2012, σε μια πατρίδα που σβήνει από την υπογεννητικότητα και βλέπει τον κοινωνικό της ιστό να γκρεμίζεται από το αφροασιατικό κύμα λαθρομετανάστευσης.
Λείπουν λοιπόν τα 40 εκατομμύρια των πολύτεκνων από τους δυνάστες-δανειστές. Κι αναρωτιέμαι: Δεν υπάρχει ένας Έλληνας ευπατρίδης να τους βουλώσει τα στόματα και να χαρίσει το κονδύλιο αυτό στο ελληνικό κράτος; Δεν υπάρχουν σήμερα σύγχρονοι ευεργέτες;
100 εκατομμύρια, λέει, ότι προσφέρει για την καταπολέμηση της φτώχιας(γενικώς και αορίστως) το Ίδρυμα Νιάρχου που θέλει να φτιάξει και τη Λυρική. Δεν μπορεί με τα μισά να προσφέρει τη συγκεκριμένη εθνική υπηρεσία στο τόπο; Αλλά και τόσοι άλλοι εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου, εντός και εκτός Ελλάδος, εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι, που κρύβονται σήμερα; Γιατί δεν κάνουν την παραμικρή χειρονομία; Γιατί αποφεύγουν να συνδράμουν εμπράκτως την εθνική προσπάθεια;......
......
Δυστυχώς εκλείπουν σύγχρονοι Φιλικοί. Σαν τους τρείς που σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και την ιστορική παραχάραξη του κ. Βερέμη, ήταν κάτι…φουκαράδες προβληματικοί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα κι αποφάσισαν, για να γεμίσουν τον χρόνο τους μία συνομωσία κατά της Μεγάλης Πύλης.
Μακάρι να ταν έτσι για να διασκεδάζουν τις τύψεις τους(έχουν άραγε;) οι σημερινοί κατέχοντες. Γιατί οι Φιλικοί και βολεμένοι και πάμπλουτοι ήταν. Που αποφάσισαν να θυσιάσουν την καλοπέραση τους και να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να ελευθερώσουν την πατρίδα.
Που είναι αυτοί σήμερα; Που είναι οι φραγκάτοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα όπως έστω, στην Ιταλία και το Βέλγιο; Που είναι οι κρατικοδίαιτοι μεγιστάνες της διαπλοκής και νυν απατεώνες του άρθρου 99, να ηγηθούν μιας διεθνούς εκστρατείας για να αλλάξει η εικόνα των Ελλήνων μέσα από ένα εθνικό rebranding.
Δυστυχώς, όλα αυτά τα κοράκια δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την πατρίδα. Μόνο χρήση των «ευεργετικών» για πάρτη τους, εργασιακών ρυθμίσεων της τρόικας ξέρουν να κάνουν για να απολύσουν κόσμο και να οδηγήσουν οικογένειες σε απελπισία.
Τα «παρκαρισμένα» εκατομμύρια στην Ελβετία και τα δολάρια των εφοπλιστών δεν έχουν θέση στην πατρίδα. Είναι για να περνάνε καλά μέχρι και τα δισέγγονα τους. Προστατευμένοι στα θέρετρα της Εσπερίας και τα πολυτελή διαμερίσματα της 5ης Λεωφόρου και του Mayfair…
Ακροβολιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: