Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ


Η πρωτοβουλία πολιτών Κισάμου εκφράζει την συμπαράστασή της στα θύματα των κυβερνήσεων της τροϊκανής καταιγίδας, τα θύματα από τη μεριά  του λαού μας πληθαίνουν. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού μεταφράζεται σε αριθμούς με ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ανέργους (επίσημα), τριάμισι εκατομμύρια ανθρώπους κάτω απo το όριο της φτώχειας και απροσδιόριστο αριθμό νέο-αστέγων και απόρων. Μέσα στον δύσκολο χειμώνα της δανειακής σύμβασης και της φτώχειας οι πολίτες ανέπτυξαν πρωτόγνωρα και αποτελεσματικά δίκτυα αλληλεγγύης. Τρανό παράδειγμα για τα Χανιά, κι όχι μόνο, αποτελεί το συσσίτιο της Κοινωνικής Κουζίνας που με εθελοντική προσφορά σε χρήμα, τρόφιμα και εργασία παρέχει κάθε βράδυ ένα πιάτο φαΐ σε πάνω από 100 ανθρώπους που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια. Αφού για μήνες το συσσίτιο μοιράστηκε στην πλατεία, φιλοξενήθηκε σε χώρο του 1ου Γυμνασίου επί της οδού Τσουδερών. Δυστυχώς με πρόσχημα την «υποβάθμιση του κέντρου» και όχημα τυπικές αδειοδοτήσεις της Σχολικής Επιτροπής η Κοινωνική Κουζίνα υποχρεώνεται σε έξωση από τον χώρο της με άδηλο το μέλλον του συσσιτίου
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνέχιση λειτουργίας της Κοινωνικής Κουζίνας στον χώρο που στεγάζεται. Απαιτούμαι από τον Δήμο Χανίων να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει επιτέλους σοβαρά μέτρα ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια. Ζητάμε επίσης από τον Δήμο την παραχώρηση μεγαλύτερου και λειτουργικότερου χώρου στο κέντρο της πόλης, ώστε να μεταστεγαστεί η δραστηριότητα της Κοινωνικής Κουζίνας, με δεδομένο ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαΐ, πληθαίνουν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: