Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΕΣΗ!!!!


Γράφει η Νανώ Κουτσάκη

Πίεση εδώ και δυομιση χρόνια (από την ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ – Παπαδήμου, ΛΑΟΣ και Σία, το ΔΝΤ και την ΕΕ) που με τις επιλογές τους δημιούργησαν στρατιές νεόπτωχων στην ελληνική κοινωνία, διόγκωσαν την ανεργία και την ύφεση χωρίς…. διάφορο για ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας.
Πίεση τώρα να υπογραφεί το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση με όρους χρεοκοπίας των πολιτών και πλουτισμού των δανειστών.
Πίεση-πακέτο, από σήμερα , όχι μόνο για υπογραφή των παραπάνω αλλά και για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου ,ώστε να εφαρμόσει ότι θα ψηφιστεί (;;;). Μαζί με το ταμείο που θα ελέγχει τι μας δίνουν από τα δανεικά (επιτροπεία εις διπλούν, δηλαδή) η πίεση στην ελληνική κοινωνία ανεβαίνει.
Κάποιος να τους στείλει το πόνημα του Arthur Block « Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ ή το πώς και το γιατί πάνε όλα στραβά».
Εκεί στην σελίδα 20 θα διαβάσουν ότι :
«ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ» Ποια πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν; Μα …οι αντιδράσεις μας. Τα άλλα είναι που είναι…
Και άρα να σταματήσουν την αφόρητη πίεση για τα πάντα και να διαπραγματευτούν σαν εταίροι.
Μπορεί να φαίνεται …αστεία αυτή η προτροπή αλλά μην ξεχνάμε / μην ξεχνάνε ότι «Το αστείο είναι το πιο σοβαρό πράγμα» .
Θα το καταλάβουν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: