Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙΑ

Πάντα είσαι ποιο νηφάλιος όταν περάσουν κάποιες μέρες από το κάθε συμβάν . Απόφορτίζεσαι και βλέπεις τα πράγματα πολύ καλύτερα και φυσικά από τις όλες τις μεριές, σφαιρικά.
Πιστεύω πως είναι αρκετή η θλίψη που μας έχουν ποτίσει τα δελτία ειδήσεων και η κάθε λογής τηλεοπτικές εκπομπές για τον άδικο θάνατο του 15χρονου, που ο θρήνος μου – ίσως και ο δικός σας- τελικά έγινε οργή για αυτούς τους τηλε-τσαρλατάνους.
Η Ελλάδα είναι μια φιλελεύθερη χώρα, πολύ φιλελεύθερη που δυστυχώς αυτό το πληρώνει και θα το πληρώνει για πολύ καιρό. Θα το πληρώνει όσο έχουμε όλοι εμείς ανοικτά ακόμα αυτά τα χαζοκούτια της παραπληροφόρησης και της ρουφιανιάς.
Δανείζομαι τον τίτλο του Ε.Τ που θεωρώ ότι περικλείει όλα όσα οι απλοί πολίτες ένιωσαν μετά τα θλιβερά επεισόδια, που όλοι μας είδαμε, αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγιναν.
« Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ σε όλα αυτά τα καλοπληρωμένα «πληρώματα» των καναλιών, αυτούς που αντιπροσωπεύουν την σύγχρονη κουλτούρα των τηλεοπαραθυροσκουπιδιών. Αυτούς που μέσα από τους παχυλούς μισθούς και τις ακριβές συνήθειες πιστεύουν ότι πράγματι αγωνίζονται για τον λαό. Αυτούς που η επιρροή αλλά και η πληροφόρηση των γεγονότων, κινείται αποκλειστικά και μόνο στα όρια του αποπροσανατολισμού και της προβοκάτσιας. Να σταθώ σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πω …….αι στο διάολο. Αι στο διάολο σας σιχαθήκαμε !!!

Τα ΜΜΕ είναι τελικά οι έμμισθοι γενίτσαροι, είναι οι «κουκουλοφόροι» αναρχικοί και επειδή οι μάσκες πάντα πέφτουν, όλοι μας είδαμε τελικά ποιοι έχουν αναλάβει τον κεντρικό ρόλο και την εργολαβία σε αυτήν τραγική στιγμή που πέρασε και περνά η χώρα .
Ξέρετε πόσοι θάνατοι παιδιών έγιναν από το 1981 και μετά σε αυτήν χώρα; Ξέρετε πόσες αθώες εκτελέσεις είχαμε ανήλικων παιδιών από την αστυνομία;
Δεκαεννέα, μάλιστα 19 . Τι έγιναν στις άλλες εκτελέσεις ; Σίγουρα επικράτησε θλίψη, αγανάκτηση αλλά ως εκεί, σήμερα όμως το σχέδιο προέβλεπε να υπάρχει η αποδόμηση της έννομης τάξης και για αυτήν την δουλειά υπήρχαν τελικά πολλοί παραπληροφοριοδότες, δυστυχώς πολλοί και γνωστοί που τους βάζουμε καθημερινά και μέσα στα σπίτια μας με τα χαζοκούτια που παρακολουθούμε.
Τρανό παράδειγμα αυτό που έγινε στην γειτονιά μας, στην πόλη μας, στο χωριό μας. Διαδόθηκε ότι δήθεν 200 αναρχικοί «νοίκιασαν» πούλμαν και κατευθύνονται στην πόλη μας, για να κάνουν ζημιές !!!! Και μεις σαν πολίτες που ενδιαφέρεται ο ένας για τον άλλο, που χολοσκάμε να μην πάθει κακό ο γείτονας μας, φορτωθήκαμε με κασμάδες και παλούκια, με σιδερολοστούς και τσουγκράνες να υπερασπίσουμε την πόλη μας, τα συμφέροντα μας, του γείτονα. Εύγε. Τσιμπήσαμε στην παραπληροφόρηση του … κάθε δημοσιογράφου, που όλο αυτόν τον καιρό έλεγε στην Κίσαμο και στην Σητεία δεν είχαμε επεισόδια!
Γιατί δεν αντιδρούν; Τσιμπήσαμε στο δόλωμα για να δώσουμε τροφή στα μικροδημοσιογραφάκια να ασχοληθούν με την ειρηνική πόλη μας και να την παρουσιάσουν την επομένη ως…… «Ο νόμος στα χέρια των Καστελλιανών», «Καρτέρι θανάτου σε όποιον έμπαινε στην κατά τα άλλα ειρηνική πόλη της Δυτικής Κρήτης» , « Πολίτες αστυνομικοί»,
- Τελικά μήπως αυτό μας λείπει; Τελικά μήπως όλα γίνονται γιατί μας λείπει η εξουσία, αυτήν που οι «παπαγάλοι» μας επιβάλουν να ασκήσουμε; Μήπως τελικά υποκύπτουμε
άθελα μας στα συμφέροντα;
- Ήμαρτον που γυρίζουμε ; Πετάξτε τα χαζοκούτια μήπως και σωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: